Obsežen požar v nakupovalnem središču v Moskvi (VIDEO)

Svet 09. Dec 202214:00 0 komentarjev

V nakupovalnem središču v predmestju Moskve je v jutranjih urah izbruhnil obsežen požar, v katerem je po dosedanjih podatkih oblasti umrl en človek. Ogenj je zajel 7000 kvadratnih metrov, z njim pa se bojuje okrog 140 gasilcev z več deset gasilskimi tovornjaki.

Video posnetki ruskega ministrstva za civilno obrambo, izredne razmere in odpravo posledic naravnih nesreč prikazujejo ogromen požar, ki je zajel nakupovalni center. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so ljudje iz poslopja bežali na parkirišče. Po poročanju BBC tamkajšnje oblasti preiskujejo, kaj je bil vzrok požara. Čeprav preverjajo, ali je šlo za požig, je bolj verjetno, da je požar zakrivila napaka na električnih napeljavah.

Na tako veliko območje naj bi se ogenj razširil, ker se je zrušila streha. Dodatne težava pri gašenju naj bi gasilcem povzročala struktura stavbe. Zaradi požara je prišlo tudi do eksplozij. Vsaj ena eksplozija v trgovini OBI, ki sicer ni več v lasti nemškega podjetja, ki ima v lasti verigo teh trgovin, se je porušila streha, poročajo mediji. Do eksplozij je najverjetneje prišlo na oddelku trgovine, kjer so barve.

Nakupovalno središče Mega Khimki se nahaja na obrobju Moskve, približno sedem kilometrov od moskovskega letališča Šeremetjevo. Požar, ki so ga gasilci sicer omejili, gori od 9. ure zjutraj po lokalnem času. V nakupovalnem središču so pred vojno med Rusijo in Ukrajino prevladovali pretežno outleti znamk zahodnih podjetij. Škoda, ki jo je povzročil požar, bo po ocenah pristojnih služb med 300 in 400 milijoni evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!