Obsežna akcija proti italijanskim mafijcem: 68 aretacij, med njimi vidni člani

Svet 30. Jun 202312:17 1 komentar
Aretacije italijanskih mafijcev
PROFIMEDIA

V obsežni policijski operaciji proti italijanski mafijski združbi 'Ndrangheta je bilo aretiranih 68 ljudi, tudi vidnejših članov združbe. Kalabrijska mafijska združba velja eno največjih in najvplivnejših kriminalnih organizacij v Evropi.

Italijanska policija je izvedla obsežno akcijo proti kalabrijski mafijski združbi ‘Ndrangheta in danes po vsej državi aretirala 68 njenih domnevnih članov.

Akcijo, pri kateri je sodelovalo več sto karabinjerjev, je vodilo tožilstvo v Catanzaru v Kalabriji. Kot so sporočili danes, so zasegli premoženje v višini več kot pet milijonov evrov.

V okviru akcije naj bi italijanski organi pregona aretirali tudi več vidnejših članov združbe, ki velja za eno največjih in najvplivnejših kriminalnih organizacij v Evropi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri tem so zasegli premoženje v vrednosti več kot pet milijonov evrov, vključno z nepremičninami, delnicami podjetij, premičnim premoženjem in sredstvi na bančnih računih.

V akciji je sodelovalo več sto karabinjerjev iz Rima in kalabrijske Cosenze, vodil pa jo je organ tožilstva, zadolžen za boj proti mafiji, iz Catanzara.

‘Ndrangheta, ki ima sedež v Kalabriji na jugu Italije, nadzoruje velik del svetovne trgovine s kokainom. Poleg tega se njeni klani ukvarjajo tudi z mednarodno trgovino z orožjem, pranjem denarja, izsiljevanjem, trgovino z nezakonitimi odpadki in drugimi kriminalnimi dejavnostmi.

Združba je prisotna v več kot 40 državah po svetu. Proti njej občasno potekajo tudi akcije na mednarodni ravni. V začetku maja so organi pregona v okviru obsežne operacije v več evropskih državah, vključno s Slovenijo, skupno prijeli 132 ljudi.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje