Oče v Srbiji prodal svojega otroka: “S hčerko lahko počnem, kar hočem”

Svet 03. Mar 202310:40 3 komentarji
Srbska policija
Fotografija je simbolična (Vir: PROFIMEDIA)

Srbska policija je na jugu države pridržala moškega iz Brusa zaradi suma, da je prodal mladoletno hčerko za 3.000 evrov, so v četrtek sporočili s srbskega notranjega ministrstva. Deklico so predali centru za socialno delo, očeta in moškega, ki mu je prodal deklico, pa čaka kazenska ovadba zaradi trgovine z ljudmi.

Srbska policija je pridržala 44-letnega moškega zaradi suma, da je 13-letno hčerko za 3.000 evrov prodal 47-letnemu znancu, ki je prav tako v priporu.

Oba je policija v preteklosti že obravnavala, očeta zaradi nasilja, zoper kupca pa je v preteklosti podala kazensko ovadbo zaradi ponarejanja izidov glasovanja.

“Oče deklice je problematičen, alkoholik in vzkipljiv. Pred časom je hčer prisilil v poroko s precej starejšim znancem. Sporočil mu je, da njegova hčerka stane 3.000 evrov, ta mu je izročil denar in nesrečnega otroka odpeljal na svoj dom v vasi pri Bojniku,” je za srbske medije povedal neimenovan vir.

Policija je kupcu kmalu prišla na sled. “Bil je aroganten, vedel se je, kot da ni storil nič slabega. Trdil je, da je nevesto pošteno plačal in da je povsem normalno, da se dekleta poročijo mlada. Podobno se je obnašal tudi oče, ko so ga policisti pridržali. Rekel je, da lahko s hčerko počne, kar hoče,” je še opisal vir.

Oba moška sumijo kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, za kar je zagrožena zaporna kazen od pet do 12 let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje