Odpoved letov zaradi bolniške odsotnosti večjega števila pilotov

Svet 23. Dec 202112:16 > 18:56 0 komentarjev
Lufthansa
Kai Pfaffenbach/REUTERS

Zaradi bolniške odsotnosti večjega števila pilotom, je morala nemška Lufthansa v prazničnem času odpovedati kar nekaj medcelinskih letov. Zaradi negotovih zdravstvenih razmer beležijo tudi velik upad rezervacij za januar in februar, zato so odpovedali okoli 33.000 zimskih letov.

Zaradi bolniške odsotnosti večjega števila pilotom je morala nemška Lufthansa v času božično-novoletnih praznikov odpovedati kar nekaj medcelinskih letov. Največ je odpovedanih leto do Bostona, Hustona in Washingtona, in sicer med 23. in 26. decembrom.

Tiskovni predstavnik nemškega letalskega prevoznika je povedal, da so v družbi sicer poskrbeli za varnostne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, ampak “tudi to glede na naglo širjenje zelo nalezljivega omikrona ni bilo dovolj.”

V Lufthansi sicer niso nedvoumno potrdili, da je bolniška odsotnost večjega števila pilotov povezana s širjenjem covida-19, dejali so, da nimajo pristojnosti govoriti o razlogih za bolniško odsotnost.

So pa predvsem zdravstvene razmere krive za velik upad rezervacij za prva dva meseca novega leta. Kot je dejal izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr, je skupina to v zimskem poletnem urniku odpovedala okoli 33.000 letov oz. 10 odstotkov vseh načrtovanih.

“Predvsem pogrešamo potnike na domačih trgih – v Nemčiji, Švici, Avstriji in Belgiji,” je v intervjuju za časopis Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung dejal izvršni direktor in dodal, da se te države spopadajo z močnim valom okužb s koronavirusom.

Največja evropska letalska skupina, ki vključuje družbe Eurowings, Austrian, Swiss in Brussels Airlines, trenutno izvaja okoli 60 odstotkov letov v primerjavi s predkoronsko ravnjo leta 2019. Število potnikov pa je po Spohrjevih besedah prepolovljeno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!