Odpuščeni direktor se po preobratu vrača v podjetje, ki je ustvarilo ChatGPT

Digitalno 22. Nov 202307:43 0 komentarjev
Sam Altman
Foto: REUTERS/Carlos Barria

Potem ko je podjetje, ki je svetu prineslo priljubljeni ChatGPT, odpustilo izvršnega direktorja in ustanovitelja OpenAI Sama Altmana, se ta vrača pod vodstvom novega upravnega odbora. Tako je to nov, presenetljiv preobrat v zgodbi.

Prejšnji konec tedna je odjeknila novica, da je podjetje OpenAI, ki stoji za slovitim ChatGPT, odpustilo izvršnega direktorja in ustanovitelja podjetja Sama Altmana. Kot so takrat navedli v izjavi, je notranja preiskava pokazala, da Altman ni bil iskren do uprave.

Po pravem preobratu pa danes ameriški mediji poročajo, da se Altman vrača na čelo podjetja OpenAI. “Dosegli smo načelni dogovor, da se Sam Altman vrne v OpenAI kot izvršni direktor z novim začetnim upravnim odborom, ki ga sestavljajo Bret Taylor (predsednik), Larry Summers in Adam D’Angelo,” so zapisali v objavi na družbenem omrežju X.

Oglasil se je že tudi Altman, ki je zapisal, da je vse, kar je storil v zadnjih dneh, služilo temu, da ohrani ekipo OpenAI in njeno poslanstvo. Dejal je, da se veseli vrnitve pod vodstvom novega odbora in gradnje močnega partnerstva z Microsoftom.

Sicer je le pred dvema dnevoma Microsoft sporočil, da je zaposlil Altmana, da bi ta okrepil inovacije na področju umetne inteligence.

Potem ko so Altmana v petek odpustili, je osebje napisalo odprto pismo, v katerem so grozili, da bodo odšli, če ga ne bodo vrnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!