Oglasila se je mama pogrešane deklice

Svet 02. Apr 202414:43 0 komentarjev
mama pogrešane srbske deklice
Dekličina mama Ivana. (Foto: Nova.rs/FACEBOOK)

Mineva osmi dan, odkar je v Banjskem polju v Srbiji izginila še ne dveletna deklica Danka. Danes je spregovorila dekličina mama Ivana, ki pravi, da si želi le, da se agonija čim prej konča. Za Nova.rs je komentirala tudi nekatere špekulacije, da naj bi bila z možem vpletena v hčerino izginotje.

Policija že osmi dan išče še ne dve leti staro deklico Danko Ilić, ki je izginila pri Boru, ko se je mama le za trenutek obrnila stran in šla iskat vodo za sina.

Policija preiskuje teren, na katerem so Danko nazadnje videli, del preiskave pa je osredotočen na posnetek, ki je nastal na Dunaju – tam naj bi državljan Srbije deklico, podobno Danki, opazili v družbi dveh Romunk. Kot je pojasnila policija, so s posnetkom naredili vse, da bi razjasnili okoliščine. Stopili so v stik z osebo, ki je posnetek naredila, razpisana je bila rumena Interpolova tiralica. A potrditve, da je bila to res pogrešana deklica, ni. Pristojni so sicer z uradnimi informacijami skopi, je pa policistka Bojana Otović Pjanović poudarila, da so osumljeni vsi, ki so kakorkoli povezani z dogodkom.

V srbskih tabloidnih medijih so se pojavile špekulacije, da naj bi mama pogrešane deklice prek svojega telefona iskala informacije o mejnih prehodih z Romunijo. Te navedbe je policija zanikala. Je pa o teh namigovanjih za Nova.rs spregovorila dekličina mama Ivana. “Telefon je bil forenzično pregledan, samo to bom povedala. Želim si samo, da se Danka vrne živa in zdrava, potem pa se bomo pogovorili o vsem. Takrat se bova z možem oglasila in odgovorila na vse žalitve in nebuloze,” je dejala za portal in dodala, da jo “bolijo špekulacije, da naj bi bila z možem vpletena v izginotje”.

Ivana je potrdila, da si je ogledala posnetek z Dunaja, a več ni želela komentirati, saj preiskava še poteka. “Vztrajamo, kolikor lahko, samo da Danko čim prej najdemo,” je ponovno poudarila in dodala, da upajo le na najboljše. “Upam, da bom svojega otroka čim prej objela,” je strnila. Zahvalila se je še policiji in vsem, ki pomagajo v iskalni akciji.

Spomnimo, deklica je izginila prejšnji torek v Banjskem polju pri Boru. Po 27 urah je policija prekinila iskanje v okolici izginotja in se osredotočila na okolico družinske hiše. V tem času je policija večkrat opravila pogovore z očetom in mamo. Slednja je bila z deklico v času izginotja.

Tožilstvo je odredilo tudi forenzično preiskavo njenega mobilnega telefona. Od izginotja deklice naj bi srbski policisti opravili pogovore z več kot 50 ljudmi. O sledeh medijev ne obveščajo, so pa med preiskavo poudarjali, da iskanje deklice poteka “v vseh smereh”.

V prvih dneh od izginotja so z reševalnimi ekipami in gasilci na terenu pregledali tako kraj izginotja kot okolico družinske hiše, preiskali so tudi jaške, kanale in bližnji gozd.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!