Osmi dan iskanja male deklice: “Kar zadeva mene, so osumljeni vsi”

Svet 02. Apr 202410:18 0 komentarjev
Iskanje Danke
Foto: Miloš Lazić/Goran Srdanov/NOVA.RS

Iskanje še ne dve leti stare deklice Danke se nadaljuje, a z vsakim dnem je manj uporabnih sledi. Vsaj tako se zdi, saj so pristojni z uradnimi informacijami skopi, je pa policistka Bojana Otović Pjanović poudarila, da so osumljeni vsi, ki so kakorkoli povezani z dogodkom.

“Osumljene bomo izločevali šele, ko dobimo nedvoumno potrditev, da oseba ni povezana z izginotjem,” je na srbski javni televiziji RTS povedala policistka Bojana Otović Pjanović. Danko pogrešajo že osmi dan in zdi se, da je vsak dan manj uporabnih sledi. Pojavlja se veliko informacij, a nič konkretnega, kar bi lahko kazalo, v katero smer se odvija preiskava.

“Ne morem govoriti poimensko, kdo vse so osumljenci, ker to ne bi bilo profesionalno. A kar zadeva mene, so osumljeni vsi. Imamo posnetke vseh mogočih kamer, vse preverjamo, ne le v kraju izginotja, ampak tudi v okolici,” je pojasnila.

“Ničesar ne izključujemo, gre za dinamično in zelo obsežno preiskavo, veliko moramo preveriti, vsaka malenkost, ki obremeni kogarkoli, je pomembna,” je povedala Otović Pjanović. Poudarila je, da preiskava ne poteka samo v kraju izginotja, pregledali pa so res vse na sami lokaciji. Težko je pomisliti, da bi se lahko zgodilo najhujše, a policistka je poudarila, da preprosto morajo upoštevati vse. Dodala je, da bi sama seveda rada videla, da je deklica živa in zdrava ter da bo zgodba imela srečen konec.

O posnetku, ki je nastal na Dunaju – tam je namreč nekdo posnel deklico, podobno Danki – je dejala, da so naredili vse, da bi razjasnili okoliščine. Stopili so v stik z osebo, ki je posnetek naredila, razpisana je bila rumena Interpolova tiralica. A potrditve, da je bila to res Danka, ni.

Srbski mediji so v preteklih dneh poročali tudi, da so pristojni pridržali policista, ki naj bi razkrival informacije v povezavi s primerom, prav tako naj bi padel na poligrafskem testu. A za zdaj ni jasno, katere informacije naj bi razkrival in komu naj bi jih nosil.

Policisti so večkrat opravili tudi pogovore s starši in drugimi svojci deklice, a podatkov o tem, ali so ti pogovori privedli do pomembnih sledi, ni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!