Okolico Splita pobelil sneg in povzročil kaos na cestah (FOTO & VIDEO)

Črna kronika 27. Nov 202314:01 0 komentarjev
Novo zapadel sneg v Klisu na Hrvaškem
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/BOBO

Širšo okolico hrvaškega Splita je prekrila snežna odeja. Kljub temu da so na delu zimske službe, na cestiščih nastajajo zastoji in prometne nesreče – vanje so udeleženi predvsem tovornjaki, ki so obtičali v snegu. Hrvaška policija je razglasila zimske razmere, ki predvidevajo obvezno uporabo zimske opreme na vozilih. Padavine se bodo predvidoma še dodatno okrepile proti večeru in nadaljevale v torek, ko bo večinoma deževalo.

Največ težav v prometu nastaja v okolici Splita, nad 300 metri nadmorske višine, je poročala Slovenska tiskovna agencija. Sneg je po poročanju N1 Hrvaška zapadel v Sinju, Trilju, Dugopolju, na Klisu, Mosoru, Muću in Konjskem. V večini krajev je zapadlo do pet centimetrov snega.

Novo zapadel sneg v Klisu na Hrvaškem
Ivo Cagalj/PIXSELL/BOBO
Novo zapadel sneg v Klisu na Hrvaškem
Ivo Cagalj/PIXSELL/BOBO

Policija razglasila zimske razmere

Hrvaška policija zaradi zaostrenih razmer na cestiščih priporoča posebno previdnost. Razglasila je zimske razmere, ki po zakonu o varnosti cestnega prometa predvidevajo obvezno zimsko opremo. V tem obdobju je vožnja vozil brez zimske opreme prepovedana, poroča N1 Hrvaška.

Hrvaški avtoklub ob tem poroča o več prometnih nesrečah v okolici Splita ter opozarja na možnost poledice na mostovih in nadvozih v notranjosti države.

Danes sneženje do večera, v torek dež

Za danes vremenoslovci napovedujejo nadaljevanje padavin, ki bodo proti večeru vse pogostejše. Ob Jadranu se bo okrepil tudi veter. Padavine se bodo po napovedi hrvaškega Državnega hidrometeorološkega zavoda predvidoma nadaljevale tudi v torek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!