Omejitve cen goriva in osnovnih živil na Madžarskem do konca leta

Gospodarstvo 17. Sep 202218:22 0 komentarjev
Bencinska črpalka na Madžarskem
PROFIMEDIA

Madžarska vlada je do konca leta podaljšala ukrep omejitve cen goriv in osnovnih živil, ki bi se sicer iztekel konec meseca.

“Vlada dela vse, kar je v njeni moči, da zagotavlja gospodarske razmere, ki dopuščajo podaljševanje teh ukrepov,” je ob novici, da je madžarska vlada do konca leta podaljšala ukrep omejitve cen goriv in osnovnih živil, sporočil vodja premierjevega kabineta Gergely Gulyas.

Vlada Viktorja Orbana je podaljšala tudi omejitev obrestnih mer za hipotekarna posojila za fizične osebe vsaj za šest mesecev. Ukrep bi si sicer iztekel konec leta, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Gulyas je bil na novinarski konferenci kritičen do energetskih sankcij, ki jih je EU zaradi napada na Ukrajino uvedla proti Rusiji. “Če bi jih EU odpravile, bi se cene nafte in plina naslednji dan prepolovile,” je dejal.

Madžarska vlada bo tako cene goriv in osnovnih živil omejevala, dokler bodo v veljavi sankcije na ruske energente. “Dokler sankcije veljajo, ni realno, da bi se razmere izboljšale,” Gulyasa še povzema MTI.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!