Panika v nakupovalnem središču na Tajskem: 14-letni napadalec ubil dve osebi

Svet 03. Okt 202314:39 > 18:34 0 komentarjev
Tajska
Foto: Thai rescue workers association/via REUTERS

V najbolj znanem nakupovalnem središču na Tajskem so danes odjeknili streli. Streljal naj bi 14-letni napadalec, ki je ubil dva človeka, najmanj pet ljudi pa ranil.

V streljanju v nakupovalnem središču v Bangkoku sta bili danes ubiti dve osebi, še pet pa jih je bilo ranjenih, so sporočile tajske reševalne službe, ki so sicer sprva poročale o treh mrtvih in štirih ranjenih. Tajski premier Srettha Thavisin je povedal, da je policija strelca že aretirala, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osumljeni napadalec je star 14-let, navaja tiskovna agencija Reuters.

Po navedbah načelnika tajske policije Torsaka Sukwimola je strelec “duševni bolnik v bolnišnici Rajavithi in ne jemlje zdravil”. “Rekel je, da je bilo tako, kot da bi mu nekdo drug govoril, koga naj ustreli,” je pojasnil načelnik.

Videoposnetki, ki so zakrožili po družbenih omrežjih, prikazujejo množico ljudi, ki bežijo iz nakupovalnega središča Siam Paragon, enega glavnih nakupovalnih središč tajske prestolnice, ki je priljubljeno tako med turisti kot domačini.

“Policija pregleduje prizorišče. Razmere se umirjajo,” je povedal tajski premier. Ob tem je tudi izrazil sožalje družinam žrtev.

Na Tajskem je veliko število lastnikov orožja, strelski napadi pa so v zadnjih letih vse pogostejši. Današnje streljanje se je zgodilo le nekaj dni pred prvo obletnico enega najbolj krvavih dni v nedavni tajski zgodovini, ko je nekdanji policist v napadu na vrtec umoril 24 otrok in 12 odraslih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!