Papež Frančišek novinarjem: “To je prvi greh novinarstva, skupno so štirje”

Svet 26. Avg 202316:48 2 komentarja
Papež Frančišek
Papež Frančišek. Foto: Vatican Media/REUTERS

Papež Frančišek je na srečanju z italijanskimi novinarji v Vatikanu z grehi označil štiri slabosti medijev, med katerimi so po njegovih besedah prve dezinformacije in širjenje lažnih novic. Pozval je k prebuditvi odgovornosti medijev in novinarjev, zlasti v luči vojne v Ukrajini.

Papež Frančišek je opozoril na nevarnost dezinformacij in širjenja lažnih novic v prizadevanju za vplivanje na javno mnenje. “Dezinformacije so prve od grehov, napak novinarstva,” je dejal na srečanju z italijanskimi novinarji v Vatikanu.

Papež je z “grehi” označil štiri slabosti medijev, med katere je prištel še obrekovanje, klevetanje in ljubezen do škandalov.

“Skrbijo me denimo manipulacije tistih, ki širijo lažne novice, da bi usmerjali javno mnenje,” je dejal in pozval k “prebuditvi odgovornosti”, zlasti v luči vojne v Ukrajini.

“Moje upanje je, da bo na voljo prostor za glasove miru, za tiste, ki so zavezani končanju tega in toliko drugih konfliktov,” je dodal.

86-letni poglavar katoliške cerkve od nastopa položaja leta 2013 veliko komunicira z mediji in pogosto daje tudi intervjuje.

Papež Frančišek
Papež Frančišek. Foto:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje