Parižani obupani zaradi stenic, ki mrgolijo povsod: Postajamo paranoični (VIDEO)

N1 video 07. Okt 202306:30 0 komentarjev

V Parizu so se namnožili nadležni zajedalci, ki tamkajšnje prebivalce počasi spravljajo v paranojo. "Če sem iskrena, nisem mirna," je za Reuters delila mnenje ena od potnic na vlaku do mesta na jugu države. V nekaterih prodajalnah izdelkov za zatiranje škodljivcev je prodaja poskočila tudi za trideset odstotkov.

“To me je res travmatiziralo,” je za tiskovno agencijo Reuters povedala potujoča delavka Laura Mmadi, ki se je v Parizu – na vrhuncu velikega izbruha stenic – odpravljala na vlak do mesta Ales.

“Če sem iskrena, nisem mirna. Prtljage med potjo ne bom odpirala, da stenicam preprečim dostop do mojega doma. Poleg tega nisem od tukaj, zato bom morala, ko pridem domov, oprati vsa oblačila. Še posebej ker sem se vrnila iz Madrida in jih imajo morda tudi tam. V tem trenutku res postajamo paranoični,” je strnila svoja občutja, ki jih te dni z njo delijo mnogi.

Kot smo poročali, imajo namreč v francoski prestolnici hud izbruh stenic. Te so se hitro razširile na javni prevoz, letališča, tudi prostore kinematografov in bolnišnice.

“Res je presenetljivo,” je za Reuters dejal potnik, ki se je prav tako odpravljal na vlak, Luc Villette. “Še najbolj presenetljivo je, da jih dejansko lahko vidimo, kar pomeni, da jih je zares veliko. Obenem jih vidimo tudi podnevi, čeprav se običajno pojavijo ponoči. To pomeni, da je nekje velik problem.”

Kot da sam izbruh ni dovolj, se je ta zgodil v času, ko se Parižani pripravljajo na organizacijo olimpijskih iger prihodnje leto.

Prebivalci mrzlično iščejo rešitev

Parižani se zdaj manično trudijo znebiti teh nadležnih živalc. “Stenice sicer niso nevarne, če upoštevamo definicijo tega, kaj je nevarno. Še vedno pa lahko povzročajo škodo, alergije in kožne reakcije,” je opisal vodja specializirane prodajalne za zatiranje škodljivcev Sacha Krief. Za Reuters je povedal, da se je prodaja izdelkov za zatiranje teh škodljivcev v zadnjih tednih povečala za trideset odstotkov.

“Odziv na stenice je odvisen od našega duševnega zdravja, nekateri lahko zares postanejo depresivni. Veliko strank nas je klicalo v solzah, obupano so iskale rešitev. Je tudi zelo zelo drago, ko moraš zavreči vso svojo posteljnino, obnavljati svoje stanovanje. In tako zapadeš v nekakšno paranojo, ko si govoriš, da moraš zavreči vse,” je opisal.

Več si oglejte v posnetku na vrhu prispevka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!