Pes z nenavadnim vedenjem sosesko rešil pred potencialno katastrofo (VIDEO)

Navdih 19. Jan 202417:26 4 komentarji
Pes z nenavadnim obnašanjem rešil sosesko pred katastrofo
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Haski po imenu Kobe je postal spletni junak, potem ko so ga posneli med kopanjem luknje na dvorišču, zaradi česar je njegova lastnica odkrila uhajanje plina.

Nekateri psi si ljubkovalni naziv priden kuža prislužijo, ker ubogajo ukaze lastnikov, drugi pa, ker so nekaj dni pred božičem sosesko rešili pred uhajanjem plina, zaradi česar bi lahko odjeknila eksplozija.

Mednje sodi haski iz Philadelphie v ameriški zvezni državi Pensilvanija, sliši pa na ime Kobe. Video, ki ga je na Instagramu delila njegova lastnica, je hitro postal viralen, piše časnik The Guardian.

Kobejeva lastnica Chanell Bell v videoposnetku pove, da je njen štiriletni pes ves čas kopal luknjo na dvorišču, kar je bilo zanj precej nenavadno. Zato se je odločila, da bo zadevo podrobneje raziskala, saj je imela v preteklih tednih težave z ogrevanjem v hiši.

@thatgoodnewsgirl Kobe the hero husky saved his whole neighborhood block from a potentially disastrous situation right before Christmas. 🐕 Kobe the dog wouldn’t stop digging holes in the yard, which was out of character for him. So Chanell started investigating, and it’s a good thing she did. Thanks to Kobe’s determination and the trust Chanell had in her dog, their neighborhood is now safe. 📸 Chanell Bell #dog #husky #huskiesoftiktok #huskies #huskydog #dogsoftiktok #dogtok #herodog #goodnews #positivecontent #dailygoodnews ♬ original sound – jenn💜 good news & fun stories

Bell je takrat kupila detektor, s katerim je preverila, ali doma uhaja plin, a ugotovila ni ničesar nenavadnega. Ko je 21. decembra znova opazila, da pes koplje luknjo pred hišo, je preverila še prisotnost plina na tem območju. Naprava je dejansko zaznala vnetljivi plin. Takoj je obvestila pristojne organe.

Delavci so zavarovali območje in tri dni odpravljali težavo z uhajanjem plina, ki ga je zaznal pes. Povedali so, da je imela srečo, saj bi že prižig luči lahko povzročil vžig plinskih hlapov, zaradi česar bi lahko razneslo hišo. Kobe je tako s svojim nenavadnim obnašanjem sosesko rešil pred potencialno katastrofo.

“Bilo je res neverjetno,” je povedala Bell in dodala, “tako sem hvaležna.”

Eden od komentatorjev jo je pohvalil: “Všeč mi je, da si poslušala svojega psa in lastno intuicijo. Bravo!” Drugi pa pišejo: “Psi so res inteligentni. Ta pes je pravi junak, zasluži si medaljo za reševanje življenj.”

Podjetje za oskrbo s plinom v Philadelphii je sporočilo, da je zemeljski plin brez vonja, vendar mu dodajajo merkaptan, ki mu daje značilen vonj po gnilih jajcih. V izjavi podjetja Philadelphia Gas Works, ki jo navaja The Guardian, poudarjajo, da bi vsak, ki zazna ta vonj, moral nemudoma obvestiti pristojne organe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje