Na gradbišču v Hamburgu umrli trije delavci, še vsaj eden ujet pod ruševinami

Svet 30. Okt 202311:53 > 15:05 0 komentarjev
V nesreči na gradbišču v Hamburgu umrlo pet delavcev
PROFIMEDIA

V nemškem mestu Hamburg so danes na gradbišču umrli najmanj trije delavci, ki so padli z gradbenega odra, je sporočil tiskovni predstavnik gasilcev. Pojasnil je, da se je oder porušil in opozoril, da je pod njim še vedno ujetih več delavcev. Na kraj nesreče je medtem prispelo 70 reševalcev.

Potem ko so gasilci sprva poročali o najmanj petih smrtnih žrtvah, je tiskovni predstavnik pozneje sporočil, da so v nesreči umrli trije delavci. Eden je bil huje poškodovan, še vsaj eden pa naj bi bil ujet pod ruševinami.

Na terenu je približno 70 reševalcev, reševalni helikopter in več reševalnih vozil, ki skušajo pomagati ujetim pod porušenim odrom. Po poročanju nemške javne radiotelevizije NDR so delavci padli z osmega nadstropja, reševalci pa s težko opremo še naprej odstranjujejo ruševine. Za zdaj še ni znano, koliko delavcev je ujetih pod ruševinami in zakaj se je gradbeni oder porušil.

Nesreča se je zgodila okoli 10. ure na gradbišču Überseequartier v hamburški četrti HafenCity, kjer gradijo nakupovalno središče, restavracije, pisarne in hotele.

Po poročanju nemškega časnika Bild naj bi delavci v času nesreče gradili jašek za dvigalo, oder pa naj bi padel na najmanj osem delavcev. Vseh 700 delavcev so že evakuirali z gradbišča, še navaja Bild.

V nesreči na gradbišču v Hamburgu umrlo pet delavcev
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!