Plakati za Cecin koncert v Mariboru razburili Zagrebčane; nekaj so jih uničili

Magazin 11. Feb 202414:52 11 komentarjev
Svetlana Ražnatović Ceca
Foto: BOBO/Sobotainfo

Uničenje plakatov srbske zvezde za koncert v Sloveniji je sprožilo val reakcij predvsem na družbenih omrežjih.

Zvezda balkanskega folk-popa Svetlana Ceca Ražnatović v Mariboru 16. marca napoveduje koncert.

Ker je Ceca kot pevka priljubljena tudi na Hrvaškem, organizatorji koncert oglašujejo tudi tam, saj se nadejajo obiska njenih oboževalcev iz naše južne sosede. Nekaterim pa oglaševanje njenega mariborskega koncerta ni preveč pogodu. Hrvaški mediji in uporabniki družbenih omrežij poročajo, da so neznanci v Zagrebu uničili nekaj njenih plakatov, ki napovedujejo koncert v dvorani Tabor v Mariboru.

Dogodek je sprožil val odzivov predvsem na hrvaških družbenih omrežjih. Srbska superzvezda, ki se lahko pohvali z več kot dvema milijardama ogledov njenih videov na YouTubu, ima namreč na Hrvaškem kontroverzen status. Kot vdova nekdanjega kriminalca in za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije obtoženega Željka Ražnatovića – Arkana, je za mnoge Hrvate tudi še živeč simbol vojne, kar je razvidno tudi iz mnogih komentarjev na družbenih omrežjih, kjer poročajo o uničenju plakatov.

Tudi hrvaški mediji poročajo o nezadovoljstvu, ki so ga izrazili nekateri prebivalci v Zagrebu. “Kaj smo doživeli, da moramo to gledati sredi Zagreba! In to na Laništu, kjer živi veliko braniteljev domovinske vojne,” je za portal 24sata.hr zapisal bralec. “Ne vem, kaj je bolj grozno, to, da je strgan plakat ali to, da je na njem Ceca. Ne poslušam njene glasbe, vendar se mi zdi grozno, da nekdo uničuje premoženje drugega,” pa je zapisal drugi.

@24sata Pokidali Cecin plakat u Zagrebu: ‘Ovo je sramota!’ #24sata #cecaraznatovic #koncert #plakat ♬ original sound – 24sata

Ceca Ražnatović, katere koncerti so skoraj praviloma razprodani, na Hrvaškem še ni nastopila. Pred osmimi leti je po pisanju Slobodne Dalmacije na vprašanje o njenem morebitnem koncertu na Hrvaškem “hladno odklonila” to možnost, rekoč, da “nikoli nisem niti vstopila na Hrvaško, niti nisem imela namena iti tja”.

Na družbenih omrežjih se sicer vsake toliko pojavljajo trditve, da je Ceca tudi uradno “persona non grata” (nezaželena oseba) na Hrvaškem, vendar je pevka sama demantirala te trditve. “Naj počnejo, kar želijo, naj me dajejo na črne liste, sama vsekakor ne bi niti šla na Hrvaško, moja številna publika iz Hrvaške vedno najde pot do mene,” je po pisanju Slobodne Dalmacije izjavila v nekem intervjuju za srbski Informer. Takrat je tudi razkrila, da na koncerte v Sloveniji iz Srbije vedno potuje preko Madžarske, še piše hrvaški časnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje