Po aretacijah zaradi elitne prostitucije: “Ne morem verjeti, da to počne”

Svet 08. Apr 202214:11 > 14:52 0 komentarjev
Slavica Tripunović Dajana
Instagram: Dajana Slavica Tripunović

Potem ko je policija v Beogradu zaradi elitne prostitucije aretirala kar 29 ljudi, med njimi tudi zadnjo jugoslovansko mis in nekdanjo pevko Slavico Dajano Tripunović, ki so jo dobili med prostitucijo, se je na Balkanu vnela vroča razprava. "Ne mečite nas vseh v isti koš, glede na cene bi imela že milijone, če bi se ukvarjala s tem," pravi ena bolj znanih srbskih pevk.

Na Balkanu je po velikih aretacijah zaradi elitne prostitucije izbruhnil škandal. Policija je med prostitucijo prijela zadnjo jugoslovansko mis in nekdanjo pevko Slavico Dajano Tripunović, aretirali pa so med drugim zvodnico Jeleno Jojić, Playboyevo zajčico Martino Rajić, menedžerko pevke Kaje Ostojić Duško Banjac in trenerja fitnesa Nikolo Anđelića. V posel elitne prostitucije za več tisoč evrov naj bi bila vpletena tudi znana pevka Dušica Grabović.

MORDA VAS ZANIMA ŠE

Znana srbska pevka Goca Božinovska je dejala, da je šokirana, da pozna kar nekaj žensk, ki so jih aretirali, in da si nikoli ne bi mislila, da se ukvarjajo tudi s prostitucijo. “Dajana Tripunović mi je zelo všeč, zelo sem presenečena, ostala sem brez besed. Ne morem verjeti, da to počne, razmišljam, kaj jo je pripeljalo do tega. Menim, da se za to moraš roditi. Ni vsaka ženska rojena za to. Za to moraš imeti želodec,” še pravi in dodaja, “a obenem velja ob tem škandalu reči tudi to, da bi bilo bolje, če bi bila prostitucija legalizirana. Ne samo da bi država pobrala davke, tudi cenejša bi bila verjetno,” s čimer je mislila na informacije v medijih, da ena noč, ko gre elitno prostitucijo v Srbiji, stane tudi 3.000 evrov.

Goca Božinovska
goca_bozinovska_official/INSTAGRAM

Goca Božinovska je povedala tudi, da je slišala, “da je veliko pevk v prostituciji, in res bi rada vedela, kdo so. Seveda sem tudi sama slišala za nekatera imena, a tega seveda nikoli ne bi javno povedala. Zgodilo se je, da je nekdo prišel k meni in rekel: ‘Bil sem z njo, ni bila draga.’ Bila sem povsem v šoku. Sama sem kriva, da sem se vse življenje trudila, zdaj nosim za številko večje čevlje. Lahko bi bila pametna, se naličila, oblekla in …” je dejala.

Srbska pevka Nada Topčagić pa je dejala: “Kaj naj rečem? To se dogaja v vseh poklicih, ne samo med pevkami. Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom. To, kar se dogaja, je živa groza, katastrofa!”

Nada Topčagić
topcagicnada/INSTAGRAM

A dodala je tudi: “Karkoli se zgodi, so takoj izpostavljene pevke. Pokličite igralce, politike, voditelje … Ne samo pevk. Ne vem, kdo to počne, niti me ne zanima. Žal mi je, da te punce vse to preživljajo. No, na nekom se morajo lomiti kopja. To je nesmiselno in žalostno, nekatere ženske imajo svoje družine, otroke, ki hodijo v šolo. Žal mi je za to, kar zdaj preživljajo. Veste, koliko je tega? To je veliko mesto in polno prostitucije. Dogaja se povsod, ne samo v estradi. Groza, res ne vem, kaj naj še rečem,” je povedala Nada Topčagić.

Maja Nikolić, prav tako pevka, pa je po izbruhu škandala precej bolj neposredna in ostra: “Zame te osebe niso pevke. Danes lahko pride kdorkoli z ulice in posname pesem. Pevec si, če imaš osnovno glasbeno izobrazbo, imaš vsaj eno državno nagrado ali nagrado na festivalu in znaš napisati notni sistem. Rekla sem, da se 90 odstotkov novih pevk ukvarja z najstarejšo obrtjo. To so neke starlete, ki izvirajo iz resničnostnih šovov. Dušice Grabović ne poznam, enkrat sem jo videla na nekem snemanju, to je vse. Osebno sem proti legalizaciji prostitucije. Mislim, da bi to morali kaznovati. Tudi če se legalizira, se bodo še vedno skrivale za poklicem pevke. Posnamejo eno pesem in že so v javnem življenju, s tem pa dvignejo tarifo za 50 ali 70 evrov. Kaj pa vem, ne poznam njihovih tarif,” je zaključila.

Maja Nikolić
majanikolic_official/INSTAGRAM

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!