Po dežju razdejanje v turističnem kraju v Dalmaciji: na ulicah tudi fekalije

Svet 03. Jul 202318:26 4 komentarji
Zajem zaslona/INSTAGRAM (Klek_info)

V razmahu turistične sezone so južno Dalmacijo minuli konec tedna prizadele poplave, ki so za seboj pustile pravo razdejanje. Po poročanju hrvaških medijev je hudournik razjedel plažo v Kleku, zaradi dviga podtalnice pa so tamkajšnje ulice v kombinaciji z meteorno vodo zalile fekalije.

Minuli konec tedna se je nad južno Dalmacijo razbesnela nevihta z močnimi nalivi, ki so v dolini Neretve povzročili precej težav. Po poročanju Slobodne Dalmacije je v nekaterih obmorskih krajih padlo skoraj 80 litrov dežja na kvadratni meter v kratkem času.

Velika količina padavin je za seboj pustila pravo razdejanje. Ulice turističnega kraja Klek so bile pod vodo, zaradi dviga podtalnice pa so se razlile fekalije. Kanal, po katerem je speljano odvodnjavanje meteornih voda do morja, je “odpovedal”. Voda je zalila hiše, razlila se je greznica, hudournik pa je razjedel plažo, piše Slobodna Dalmacija.

“Kanal, ki je v državni lasti, očitno ni bil dobro vzdrževan. Nekateri pa so v kanal metali vejevje,” je za omenjeni medij povedal župan občine Slivno Smiljan Mustapić. Po njegovih navedbah je bilo srž problema zamašeno rešeto, prekrito z vejami in drugimi odpadki, zato se je voda razlila po naselju. “Zaradi razlitja fekalij so bili preventivno razkuženi številni prostori, zdaj moramo sanirati še razjedo na plaži,” je še povedal Mustapić.

Po družbenih omrežjih so zakrožili posnetki in fotografije, ki prikazujejo razsežnosti škode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje