Po neuspešni pritožbi Andrew Tate ostaja v priporu

Svet 01. Feb 202321:07
Andrew Tate
Inquam Photos/Eduard Vinatoru via REUTERS

Andrew Tate, ki so ga v Romuniji aretirali konec lanskega leta, ostaja v priporu do 27. februarja. Sodišče v Bukarešti je namreč zavrnilo njegovo pritožbo zoper pripor.

Sporni vplivnež Andrew Tate, med drugim znan po svojih mizoginih stališčih, bo ostal v priporu. Pritožbeno sodišče v Bukarešti je zavrnilo njegovo pritožbo, kar pomeni, da ostaja v veljavi odločitev sodnika, ki mu je pripor podaljšal do 27. februarja, piše britanski BBC.

Andrew Tate je bil skupaj z bratom Tristanom konec decembra aretiran v Romuniji. Obtožnica ju bremeni trgovine z ljudmi, posilstva in ustanovitve skupine organiziranega kriminala. Oba obtožbe na svoj račun zavračata – da je nedolžen, je Tate danes denimo zavpil novinarjem, ki so se zbrali ob njegovem in bratovem prihodu na sodišče, navaja BBC.

Sodnik, ki je bratoma Tate podaljšal pripor, je odločitev med drugim utemeljil z “zmožnostjo osumljenih, da vršita stalni psihološki nadzor nad žrtvami, vključno z uporabo stalnih nasilnih dejanj”. Tožilci lahko namreč romunska sodišča zaprosijo za podaljšanje pripora osumljenih do obdobja 180 dni, piše tiskovna agencija Reuters.

Obtožnica zoper bratov Tate tako še ni bila objavljena. Do tega je med drugim kritična pravna svetovalka Tina Glandian, ki svetuje oziroma zastopa brata Tate. Po navedbah BBC je zatrdila, da pripor bratov brez obtožnice, ki je daljši od 30 dni, predstavlja kršitev mednarodnega prava človekovih pravic.

Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Andrew Tate je na družbenih omrežjih zaradi mizoginih izjav in sovražnega govora zaslovel predvsem med mlajšimi moškimi. Zaradi svojih spornih objav so ga blokirala vsa večja družbena omrežja, po Muskovem prevzemu Twitterja pa mu je to omrežje znova omogočilo uporabo računa. Potem ko se je proti njemu začela preiskava v Veliki Britaniji, sta brata Tate zbežala v Romunijo.

Tate je na enem od podkastov lani dejal, da je začel bogateti predvsem na račun deklet, ki jih je novačil za videoklice. Dejal je, da je posel začel z dvema dekletoma, število pa je nato naraslo na 75. Z njimi naj bi zaslužil več kot pol milijona evrov mesečno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar