Po oprostitvi partnerja se judoistka sprašuje: Je manjkala moja smrt?

Črna kronika 03. Dec 202111:06 > 15:10 0 komentarjev
judoistka
Margaux Pinot/Twitter

Francoski športniki obsojajo odločitev sodišča, ki je trenerja Alaina Schmitta zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo obtožb o nasilju v družini.

Olimpijska prvakinja v judu Margaux Pinot je svojega partnerja Alaina Schmitta prijavila zaradi nasilja v družini. 27-letna Pinot trdi, da jo je Schmitt med prepirom udarjal in jo poskušal zadaviti. Uspelo ji je pobegniti, zatekla se je k sosedom, ki so poklicali policijo. Pinot so prepeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli več poškodb, imela je tudi zlomljen nos, poroča BBC.

Schmitta so policisti aretirali, a je na sodišču obtožbe zavrnil. Pinot je obtožil, da je ona začela s pretepom. Francoski mediji so poročali, da so bile na njegovem obrazu vidne modrice. Schmitt modrice pripisuje prepiru med zaljubljencema.

Sodišče je Schmitta oprostilo. Sodnik trdi, da ni bilo dovolj dokazov o krivdi, da bi lahko tožilstvo nadaljevalo postopek. “Sodišče ni pristojno za to, da bi povedalo, kdo govori resnico in kdo laže,” besede sodnika povzema BBC.

Margaux Pinot
PROFIMEDIA

“Kaj je manjkalo? Morda moja smrt?”

Po odločitvi sodišča je Pinot na Twitterju objavila sliko svojega otečenega obraza, polnega ureznin in modric. “Kaj je manjkalo? Morda moja smrt?” se sprašuje. “Verjetno me je rešil judo,” je zapisala in dodala: “Moje misli so s tistimi ženskami, ki ne morejo reči istega.”

Odvetnik Margaux Pinot je dejal, da si bo prizadeval popraviti stanje in najti nove dokaze proti Schmittu.

Judoisti obsodili nasilje v družini

Schmitta so aretirali le nekaj ur pred trenutkom, ko naj bi prevzel mesto glavnega trenerja izraelske ženske judoistične reprezentance. Po dogodku je izraelska judo zveza prekinila vse stike s trenerjem.

Zapis judoistke Pinot so delili številni znani obrazi v svetu juda, med njimi je tudi trikratni olimpijski šampion Teddy Riner. Nad odločitvijo sodišča sta šokirana predsednik francoske judo zveze Stephane Nomis in francoska judoistka Clarisse Agbegnenou.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!