Po osmih dneh iskanja v Indiji našli Slovenca

Svet 27. Jun 202122:51 0 komentarjev
Pohodništvo na Himalaji
Fotografija je simbolična, Vir: Himalayan Roads/YOUTUBE

Po skoraj osmih dneh iskanja so v indijski zvezni državi Uttarakhand v petek našli 35-letnega Slovenca, ki se je z indijskim popotnikom zaradi močnega naliva ločil od skupine med pohodom po Himalaji.

Po skoraj osmih dneh iskanja so v petek v indijski zvezni državi Uttarakhand našli 35-letnega Slovenca in njegovega 29-letnega prijatelja iz Indije.

Od pohodniške skupine sta se oddaljila v četrtek prejšnji teden, ko je začelo močno deževati, poročajo lokalni mediji.

Ko so ju našli, sta bila v slabem stanju

Ko so pohodnika našli, sta že bila v slabem stanju. Zatekla sta se v kolibo v bližini svetišča Hemkunda (v bližini Doline rož) na nadmorski višini 4.633 metrov.

“Oba smo uspešno rešili. Zaradi mrzlega vremena sta zbolela,” je sporočil Yashwant Singh, nadzornik tamkajšnje policije, ki je dodal, da so ju odpeljali v bližnjo bolnišnico, da bi pregledali njuno zdravstveno stanje in ju iz nje že odpustili.

Imela dovolj hrane za osem dni

Kot poročajo mediji, sta na pot krenila 17. junija skupaj z japonskim in francoskim pohodnikom. Ko je začelo močno deževati, se je skupina ločila. Japonski in francoski pohodnik sta 24. junija vrnila v kamp in policiji sporočila, da sta njuna kolega izgubljena.

Generalni direktor tamkajšnje policije Ashok Kumar je ob tem povedal, da so iskanje pričeli v petek, 25. junija, in pohodnika našli v nekaj urah.

“K sreči nista zašla z osrednje poti in smo ju lahko hitro našli. Imela sta dovolj hrane in osnovnih surovin, da sta lahko preživela osem dni,” je pojasnil sodelujoči v iskalni akciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!