Po pobegu tropa volkov živalski vrt v Franciji začasno zaprl svoja vrata

Svet 25. Dec 202120:00 1 komentar
Trop volkov: živalski vrt
Profimedia

Na jugu Francije so začasno zaprli živalski vrt, saj je iz njihove ograde pobegnilo devet volkov. Štiri volkove so zaradi "nevarnega obnašanja" zaposleni v živalskem vrtu ustrelili. Vodstvo trdi, da nihče od obiskovalcev med pobegom tropa ni bil ogrožen.

V incidentu, ki se je ta konec tedna zgodil v živalskem vrtu Trois Vallées na jugu Francije, ni bil poškodovan nihče. Volkovi so uničili varnostne lopute in preskočili ograjo, a po trditvah vodstva živalskega vrta niso nikoli zapustili območja.

Zaposleni so zaradi “nevarnega obnašanja” ustrelili štiri volkove, pet pa so jih vrnili v njihovo ogrado.

Čeprav je bil živalski vrt v času njihovega pobega odprt, tam ni bilo veliko ljudi, nihče pa naj ne bi bil v nevarnosti. Kljub temu bodo začasno zaprli vrata za obiskovalce, saj morajo poskrbeti za vse varnostne pomanjkljivosti. Na spletni strani navajajo, da bodo zaradi “nujnih del” zaprti do sredine januarja.

Lastnik živalskega vrta Sauveur Ferrara je za tiskovno agencijo AFP povedal, da so volkove dobili šele pred kratkim, in zatrdil, da so bili ljudje takoj po njihovem pobegu evakuirani.

Trois Vallées obsega površino 60 hektarjev, na katerih živi več kot 600 živali, vključno z levi, opicami in flamingi.

Nazadnje so živalski vrt zaprli zaradi odredbe francoskega ministrstva za ekološki prehod, saj jih je skrbelo za dobrobit živali in varnost osebja. A sodišče je njihovo odločitev izničilo že čez nekaj dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje