Po potresu v Maroku agencije ne odpovedujejo potovanj, a spremljajo razmere

Svet 11. Sep 202313:15 0 komentarjev
Posledice uničujočega potresa v Maroku.
Posledice uničujočega potresa v Maroku. (Foto: PROFIMEDIA)

Slovenske turistične agencije, ki v prihodnjih tednih organizirajo potovanja v Maroko, so po nedavnem katastrofalnem potresu zagotovile, da ostajajo v stiku z lokalnimi agenti in partnerji. Razmere pozorno spremljajo in bodo vse nadaljnje odločitve sprejeli v skladu s priporočili oblasti.

Potem ko je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v soboto sporočilo, da do nadaljnjega odsvetuje potovanja v Maroko, ki jih je v petek prizadel smrtonosen potres, je več slovenskih turističnih agencij zagotovilo, da pozorno spremljajo razmere.

Pri agenciji Kompas so pojasnili, da razmere redno spremljajo in da so v kontaktu z lokalnim agentom. Trenutno ne odpovedujejo nadaljnjih potovanj v Maroko, nameravajo pa na podlagi vseh informacij sprejeti končno odločitev, so dodali. “Varnost naših gostov je na prvem mestu in skladno z navodili sprejemamo vse potrebne nadaljnje odločitve,” so poudarili.

Podobno zagotavljajo pri agenciji Palma. Zagotavljajo, da je v prvi vrsti v ospredju varnost vseh potnikov. Tako so v stalni navezi s partnerji v Maroku, lokalnimi oblastmi in slovenskim zunanjim ministrstvom. “Je pa dejstvo, da je Maroko velika država, tako da naša potovanja niso vezana zgolj na območje potresa, potujemo po vsej državi. Vsekakor pa bomo sledili izključno priporočilom MZEZ,” so dodali.

Posledice uničujočega potresa v Maroku. Posledice uničujočega potresa v Maroku.
Posledice uničujočega potresa v Maroku. (Foto: PROFIMEDIA)
Po uničujočem potresu v Maroku številni darujejo kri za ranjene. ( Po uničujočem potresu v Maroku številni darujejo kri za ranjene. (
Po uničujočem potresu v Maroku številni darujejo kri za ranjene. (Foto: PROFIMEDIA)
Posledice uničujočega potresa v Maroku. Posledice uničujočega potresa v Maroku.
Posledice uničujočega potresa v Maroku. (Foto: PROFIMEDIA)
Potres v Maroku Potres v Maroku
Nacho Doce/REUTERS
Potres v Maroku Potres v Maroku
Nacho Doce/REUTERS
Potres v Maroku Potres v Maroku
Nacho Doce/REUTERS
Potres v Maroku Potres v Maroku
Nacho Doce/REUTERS

Tudi pri agenciji Shappa so v stiku z lokalnimi sodelavci v Maroku in pozorno spremljajo razmere, sicer pa v okviru obstoječega potovalnega programa nimajo načrtovanega obiska sedaj prizadetih območij države. Iz omenjenih agencij so še sporočili, da v Maroku trenutno nimajo svojih potnikov. Pri Kompasu ob tem dodajajo, da trenutno še niso prejeli nikakršne odpovedi potnikov za prihodnja potovanja v Maroko.

Generalni sekretar Združenja turističnih agencij Slovenije Mišo Mrvaljević ob tem kupcem potovalnih aranžmajev v Maroko svetuje, naj počakajo z morebitno odpovedjo potovanja, dokler organizator ne sprejme odločitve. “Splošno pravilo je zelo enostavno, če organizator odpove potovanje, dobijo kupci povrnjeno vse. Če kupci pred odpovedjo potovanja odpovedujejo sami, nosijo stroške,” je pojasnil.

V katastrofalnem potresu, ki je pozno v petek prizadel Maroko, je po zadnjih podatkih maroških oblasti umrlo več kot 2.100 ljudi, pomoč jih potrebuje več kot 300.000. Potres je izbrisal celotne vasi v gorovju Atlas, hudo je bil prizadet tudi Marakeš.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!