Po požaru v Tetovu odstopila namestnik ministra in direktor bolnišnice

Svet 10. Sep 202122:03 > 22:03 0 komentarjev
Tetovo
Ognen Teofilovski/REUTERS

Namestnik makedonskega ministra za zdravje Ilir Hasani in direktor tetovske klinične bolnišnice Florin Nesimi sta danes odstopila zaradi požara v covidni bolnišnici v Tetovu, ki je zahteval 14 smrtnih žrtev. Oba sta odstop sporočila prek Facebooka in ob tem zapisala, da gre za moralno dejanje.

“Odstop je najmanj, kar lahko storim v tem trenutku (…) Nič ni nad dostojanstvom,” je objavil Ilir Hasani. Florin Nesimi pa je zapisal, da je po “tem tragičnem in nesrečnem dogodku ta odločitev neizogibna”.

Makedonska javnost je sicer po požaru zahtevala, da bi moral zaradi požara odstopiti tudi minister za zdravje Venko Filipče, a je ta v četrtek izjavil, da bo odločitev o odstopu sprejel po koncu preiskave požara. V začasni covidni bolnišnici v Tetovu je zagorelo v sredo zvečer po eksploziji. Umrlo je 14 oseb, od tega 12 bolnikov in družinski članici dveh bolnikov, ki sta bili v bolnišnici na obisku.

Zdravstveno stanje 12 bolnikov, ki so požar preživeli, pa je po zadnjih podatkih dobro in v požaru niso utrpeli poškodb, so danes sporočili iz bolnišnice. Sprva so poročali, da naj bi bilo vseh 12 bolnikov, ki so požar preživeli, hudo poškodovanih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!