Po provokativnih nastopih k-pop zvezdnici ukinili profil na družbenem omrežju

Svet 03. Nov 202310:59 0 komentarjev
Lisa, članica k-pop skupine Blackpink
Lisa med nastopom v ZDA (Foto: PROFIMEDIA)

Članica priljubljene južnokorejske glasbene skupine Blackpink Lisa je ostala brez računa na kitajskem družbenem omrežju Weibo. Uporabniki omrežja predvidevajo, da je ukinitev povezana z njeno opravo med nastopi v pariškem klubu Crazy Horse.

K-pop zvezdnica in članica popularne južnokorejske dekliške skupine Blackpink Lisa je po nastopih v pariškem klubu, znanem po divjih nastopih in nekoliko provokativnih opravah nastopajočih, ostala brez računa na kitajskem družbenem omrežju Weibo, poroča BBC. Ob zagonu aplikacije jo je namreč na zaslonu pričakalo sporočilo, da njen račun ni več aktiven. Weibo naj bi namreč prijel več prijav, da z objavami krši pravila omrežja.

Da bi bila ukinitev lahko povezana z nastopi, so nato izpostavili ravno uporabniki. Kot že omenjeno je namreč Lisa v zadnjem času večkrat nastopila v pariškem klubu Crazy Horse, kjer so nastopajoči navadno nekoliko pomanjkljivo oblečeni. Nekateri se na odru pojavijo tudi popolnoma goli, njihove intimne predela pa prekrivajo le sence. Po pričevanju gledalcev naj bi bila k-pop zvezdnica sicer zakrita z oblačili.

Na odru kluba Crazy Horse se je zvrstilo že več znanih imen popularne glasbe, med njimi tudi Beyoncé in Kylie Minogue.

Medtem ko je večina oboževalcev skupine nad deaktivacijo računa ogorčena, pa so se na družbenih omrežjih pojavili tudi zapisi, ki potezo Weiba pozdravljajo. “Končno čistijo internet,” je zapisal eden izmed njih in z objavo nabral približno 2.000 všečkov. Drugi izmed uporabnikov je zapisal, da družbena omrežja niso mesto za provokativne fotografije, saj vsebina doseže tudi otroke. Tretji pa izpostavil vpliv kitajske vlade. “To je strašljivo. Celo to nadzorujejo?”

Menedžment skupine Blackpink se na dogajanje še ni odzval. Weibo računi drugih članic skupine Blackpink Jisoo, Jennie and Rosé, ki niso nastopile v pariškem klubu, so še vedno aktivni. Je pa iz omrežja izginil tudi profil, s katerim so upravljala Lisini oboževalci, vsebina je bila podobna profilu zvezdnice. Več omejitev funkcij na računu sta opazili tudi dve kitajski zvezdnici, ki sta se konec septembra udeležili Lisinih nastopov v pariškem klubu.

K-pop skupina Blackpink je nastala leta 2016 in se hitro povzpela na sam vrh korejske popularne glasbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!