Netflix bo verjetno ustavil snemanje šeste sezone serije The Crown

Magazin 09. Sep 202206:57 0 komentarjev
Kronanje kraljice Elizabete II
PROFIMEDIA

Ustvarjalec Netflixove serije The Crown, ki spremlja življenje kraljice Elizabete II., je po novici o njeni smrti sporočil, da bo snemanje šeste sezone ustavljeno zaradi žalovanja.

“The Crown je ljubezensko pismo kraljici in za zdaj nimam ničesar dodati, le tišino in spoštovanje,” je Peter Morgan, glavni scenarist serije The Crown, zapisal v elektronskem sporočilu za Deadline. “Pričakujem, da bomo iz spoštovanja tudi prekinili snemanje.”

Peter Morgan
Peter Morgan (Vir: PROFIMEDIA)

Že leta 2016, ko je serija ugledala luč sveta, je eden od scenaristov Stephen Daldry dejal, da bi v primeru kraljičine smrti najverjetneje prekinili produkcijo. “Nihče od nas ne ve, kdaj bo napočil ta čas, vendar bi bilo prav in primerno izkazati spoštovanje kraljici,” je takrat dejal. “Šlo bi za preprost poklon,” je dodal.

Od začetka predvajanja je serija The Crown prejela 21 nagrad emmy, vključno z nagrado za najboljšo dramo (četrta sezona). Vlogo kraljice Elizabete so igrale tri različne igralke: Claire Foy je upodobila mlajšo Elizabeto, preden je ta postala kraljica, Olivia Colman jo je upodobila v prvih letih njenega vladanja, novembra pa bomo lahko v tej vlogi gledali Imeldo Staunton, ko se bo predvajala peta sezona serije.

Morgan je napisal tudi scenarij za film Kraljica, ki je prejel oskarja. V njem je kraljico upodobila Helen Mirren, ki se ji je včeraj že poklonila z besedami: “Žalujemo za žensko, ki je bila s krono ali brez nje utelešenje plemenitosti.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!