Po smrtonosni železniški nesreči v Indiji vlaki znova vozijo

Svet 05. Jun 202313:01 0 komentarjev
Železniška nesreča v Indiji
PROFIMEDIA

V Indiji je po smrtonosni železniški nesreči blizu mesta Balasore zopet stekel železniški promet. Uradno število žrtev je trenutno 275, več kot tisoč ljudi je poškodovanih.

Po smrtonosni železniški nesreči blizu mesta Balasore v Indiji so v nedeljo znova začeli voziti vlaki.

Oblasti so število smrtnih žrtev znižale na 275, saj so nekatera trupla pomotoma šteli dvakrat. Kljub temu pričakujejo, da bo število naraslo, saj jih je od 382 hospitaliziranih veliko v kritičnem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“51 ur po nesreči na progi blizu mesta Balasore je ponovno stekel železniški promet,” je v nedeljo na Twitterju zapisalo indijsko ministrstvo za železnice.

Petkovo trčenje dveh potniških in enega tovornega vlaka blizu Balasora v zvezni državi Odisha, po katerem je iztirilo več vagonov, velja za najbolj smrtonosno železniško nesrečo v Indiji v več kot 20 letih. Oblasti so sprva poročale, da je v nesreči umrlo najmanj 288 ljudi, a so pozneje število smrtnih žrtev znižale na 275, saj so nekatera trupla pomotoma šteli dvakrat.

Skupno je bilo v nesreči ranjenih 1.175 ljudi, od tega jih 382 še vedno zdravijo v bolnišnici. Oblasti pričakujejo, da bo število smrtnih žrtev naraslo, saj so mnoge bolnišnice preobremenjene, veliko ranjenih pa je v kritičnem stanju.

Indijski minister za železnice Ashwini Vaishnaw je v nedeljo pojasnil, da je vzrok nesreče povezan s spremembo, ki je nastala na elektronskih signalno varnostnih napravah. “Kdo je to storil in kako se je to zgodilo, bo znano po preiskavi,” je dodal.

V Indiji so železniške nesreče sicer razmeroma pogoste. Najhujša se je zgodila leta 1981, ko je vlak med vožnjo čez most v Biharju iztiril in padel v reko, pri čemer je umrlo od 800 do 1.000 ljudi. Varnost na tamkajšnjih železnicah se je sicer v zadnjih letih zaradi obsežnih novih naložb in tehnoloških izboljšav znatno izboljšala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!