Po tragični železniški nesreči v Grčiji priprli še prometnega inšpektorja

Svet 31. Mar 202311:52
Grčija, železniška nesreča
PROFIMEDIA

Mesec dni po tragični železniški nesreči, v kateri je umrlo 57 ljudi, so priprli še prometnega inšpektorja železnic. Obtožen je kaznivega dejanja "oviranja prometne varnosti", zaradi česar so umrli številni ljudje, in "uboja iz malomarnosti". Gre za drugega uslužbenca, ki je bil priprt v povezavi z nesrečo.

Mesec dni po hudi železniški nesreči v Grčiji, v kateri je umrlo 57 ljudi, so danes priprli prometnega inšpektorja grških železnic, je povedal predstavnik sodišča.

Obtožen je oviranja prometne varnosti, kar je privedlo do smrti številnih ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah predstavnika sodišča je bil omenjeni inšpektor Dimitris Nikolau obtožen kaznivega dejanja “oviranja prometne varnosti”, zaradi česar so umrli številni ljudje, in “uboja iz malomarnosti”.

Nikolau je bil v službi v času nesreče 28. februarja, ko sta v bližini mesta Larisa čelno trčila potniški in tovorni vlak, potem ko sta več kilometrov vozila po istem tiru.

63-letni Nikolau je drugi železniški uslužbenec, ki je bil priprt v povezavi z nesrečo. Če bo spoznan za krivega, mu grozi kazen od deset let zapora do dosmrtne ječe, poroča AFP.

Pred tem je bil v povezavi z nesrečo obtožen in priprt tudi 57-letni Vasilis Samaras, dežurni načelnik postaje, ki mu grozi dosmrtna zaporna kazen, če bo spoznan za krivega ogrožanja javnega prometa in uboja iz malomarnosti.

Druga dva zaposlena na železnici sta bila v začetku tega tedna po pričanju izpuščena proti varščini, še poroča AFP.

Tragična železniška nesreča, v kateri je umrlo veliko mladih, je sprožila gnev javnosti in množične proteste ter stavke po vsej državi. Razkrila je velike pomanjkljivosti v grškem železniškem omrežju, po nesreči pa so se okrepili pozivi k odstopu vlade.

Grški premier Kiriakos Micotakis, ki se je zaradi nesreče znašel pod velikim pritiskom, je za 21. maj napovedal splošne volitve, čeprav se štiriletni mandat njegove vlade izteče šele julija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.