Pretresljivi posnetki iz zraka kažejo razsežnosti nesreče v Grčiji (VIDEO)

Svet 01. Mar 202321:00 1 komentar
Železniška nesreča v Grčiji
Foto: Posnetek zaslona/REUTERS

Grške oblasti so objavile pretresljive posnetke iz zraka, na katerih so vidne razsežnosti tragične železniške nesreče. Ta velja za najhujšo v zgodovini države.

V Grčiji se je zgodila najhujša železniška nesreča v zgodovini države. V čelnem trčenju tovornega in potniškega vlaka s 350 potniki so številni izgubili življenje, mnogi pa so bili poškodovani in hospitalizirani. Po prvih podatkih naj med žrtvami ne bi bilo tujih državljanov.

Prve ugotovitve kažejo, da je bila nesreča posledica človeške napake. Elektronski nadzorni sistem na progi namreč ni deloval, težave je povzročal že dlje časa, zato so bili za pravilno usmerjanje vlakov odgovorni posamezni postajni načelniki.

Preberite še: Po tragični nesreči v Grčiji odstopil minister za promet

Kot smo poročali, so bili preživeli in nepoškodovani potniki pretreseni. Kot so povedali, je močnemu poku sledilo nekaj sekund prevračanja vagonov, temu pa je sledil požar. Reševalne ekipe naj bi na kraj nesreče prišle eno uro po nesreči.

Kako silovito je bilo trčenje vlakov, pričajo tudi posnetki drona, ki so jih objavile grške oblasti.

Nesreča se je zgodila na progi, ki povezuje Atene in Solun in je bila v zadnjih letih posodobljena. Guverner regije Tesalija Konstantinos Agorastos je za tiskovno agencijo Reuters povedal, da so se po trčenju štirje vagoni potniškega vlaka iztirili, prva dva vagona pa sta v celoti zgorela.

Zaradi nesreče je odstopil tudi grški minister za promet Kostas Karamanlis. Kot je dejal, je sedanja vlada železnice prevzela v stanju, neprimernem za 21. stoletje, od takrat pa storila vse, da bi jih izboljšala. Oblasti so aretirale tudi načelnika železniške postaje v kraju Larisa. Obtožen je umora in povzročitve hudih telesnih poškodb iz malomarnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje