Po več kot desetletju aretirali osumljenca za serijske umore na Long Islandu

Svet 14. Jul 202322:50 0 komentarjev
Aretacija osumljenca serijskih umorov na Long Islandu
PROFIMEDIA

Newyorška policija je po več kot desetletju aretirala osumljenca za umore na plažah Long Islanda.

Policija od decembra leta 2010, ko so na plažah newyorškega Long Islanda odkrili ostanke skupno najmanj 11 trupel, po večini ženskih, vse do danes ni našla storilca. Danes pa so policisti okrožja Suffolk na otoku sporočili, da so aretirali 59-letnega Rexa Heuermanna in ga obtožili umorov.

Policija je v okviru preiskave sprva iskala 24-letno prostitutko, ki je izginila leta 2010. Njeno truplo so decembra 2010 odkrili pod peskom na obali Atlantika na Long Islandu, kasneje pa so na okoliških plažah našli še ostanke desetih trupel.

Dolga leta iskanja krivca so med Newyorčani sprožala različne teorije, med drugim, da je v umor vpleteno tudi vodstvo lokalne policije, saj so bile žrtve večinoma prostitutke. Policija je bila deležna celo obtožb, da zaradi tega razloga ne napreduje s preiskavo. Lani je preiskavo prevzel nov komisar in pridobil obremenilne dokaze.

Vrsta dokazov proti Heuermannu

Po poročanju ameriških medijev so Heuermanna aretirali sinoči pred njegovim arhitekturnim birojem v središču Manhattna.

Tožilci naj bi razkrili, da so na ostankih trupel več žrtev našli sledi DNK-ja, ki se ujema z osumljenčevim. Med dokaznim gradivom naj bi bili tudi podatki o telefonskih klicih žrtev iz njegove pisarne. Poleg tega naj bi ga obremenjevali tudi podatki iskanj na spletu, kjer je pogosto poizvedoval glede preiskav umorov prostitutk na Long Islandu. Prav tako naj bi se njegov opis skladal z opisom osebe, ki so jo videli z eno izmed žrtev. Tudi njegovo vozilo naj bi bilo opaženo na domu vsaj ene izmed žrtev.

Heuermann je za zdaj obtožen treh umorov prostitutk, v vseh točkah 32 strani dolge obtožnice pa se je izrekel za nedolžnega. Osumljen pa je še za nekaj ostalih umorov, povezanih z najdenimi ostanki trupel na plaži.

Odvetnik družin dveh umorjenih prostitutk je sporočil, da sta družini veseli preboja v preiskavi, vendar naj bi bili še vedno trdno prepričani, da Heuermann ni edini krivec za umore. Po nekaterih prepričanjih, naj bi sicer t. i. serijski morilec z Long Islanda umoril med 10 in 18 oseb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!