Coca-Cole po zastrupitvi s pijačo na Hrvaškem: “Delamo po najvišjih standardih”

Svet 07. Nov 202312:54 > 20:46 2 komentarja
Coca-Cola
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko so se na hrvaških družbenih omrežjih pojavila opozorila pred zastrupitvami zaradi uživanja sokov in mineralne vode blagovne znamke Römerquelle, ki spada pod okrilje svetovno znanega proizvajalca pijač Coca-Cola, so se odzvali iz družbe Coca-Cola Hrvaška.

“Seznanjeni smo z osamljenim primerom zastrupitve, povezane s pijačo Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražamo globoko zaskrbljenost in upamo na hitro in popolno okrevanje osebe,” so okoli poldneva sporočili iz družbe Coca-Cola Hrvaška. Navedli so še, da so ”popolnoma odprti za sodelovanje z vsemi pristojnimi organi”.

Pozno popoldne so nato javnost seznanili, da so opravili interno preiskavo, ki “ni pokazala neskladnosti v proizvodnji”. Coca-Cola Hrvaška trdi, da “delujejo po najvišjih standardih kakovosti in zdravja, ki gredo tudi skozi redne zunanje kontrole”. Poleg tega so vzorce poslali še v neodvisni akreditirani laboratorij v nadaljnjo analizo, je izjavo podjetja povzela hrvaška radiotelevizija (HRT).

Odziv družbe prihaja, potem ko so v ponedeljek hrvaška družbena omrežja preplavili zapisi z opozorili pred zastrupitvami zaradi uživanja sokov in mineralnih voda blagovne znamke Römerquelle, ki spada pod okrilje Coca-Cole. Kot smo poročali, naj v tovarni, kot izhaja iz ene od objav na družbenih omrežjih, po uporabi pralne kisline ne bi pravilno izprali cevi. Vodo blagovne znamke Römerquelle sicer polnijo v Avstriji.

Zaužitje spornih pijač naj bi povzročale opekline na požiralniku in želodcu. En človek se zaradi zastrupitve zdravi v reški bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Primer, ki ga preiskuje policija, sta prevzela hrvaško državno odvetništvo in notranje ministrstvo, saj je za nadzor vode odgovorna sanitarna inšpekcija državnega inšpektorata. Iz zavoda za javno zdravje Primorsko-goranske županije pa so medtem potrdili, da so v analizo že prejeli prve vzorce, ki so jih odvzeli iz nekaterih reških kavarn.

Zaradi suma zastrupitve z gaziranimi pijačami so dva mlajša moška sprejeli v zagrebškem kliničnem centru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje