Še dva nova primera zastrupitve z gaziranimi pijačami v Zagrebu

Svet 07. Nov 202318:31 > 20:37 3 komentarji
gazirna voda
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V kliničnem centru v Zagrebu so sprejeli dve osebi zaradi suma zastrupitve z gaziranimi pijačami, poročajo hrvaški mediji. En primer zastrupitve so dopoldne že potrdili v bolnišnici na Reki, oseba se je domnevno zastrupila s pijačo blagovne znamke Römerquelle, ki je v lasti podjetja Coca-Cola. Iz podjetja so pozno popoldne sporočili, da so opravili interno preiskavo, ki "ni pokazala neskladnosti v proizvodnji".

Zaradi težav, ki so nastale po pitju gaziranih pijač, so danes na urgentnem oddelku kliničnega centra v Zagrebu sprejeli dve osebi, poroča Večernji list. En mlajši moški je imel le blage simptome v obliki rdečine v grlu, njegovo zdravstveno stanje je stabilno in je bil odpuščen v domačo oskrbo.

Po pisanju časnika je trenutno v postopku še en mlajši moški, pri katerem so se pojavile težave po zaužitju gazirane pijače. Kakšno gazirano pijačo sta zaužila, še ni znano.

Coca-Cola: Delujemo po najvišjih standardih

Kot smo že poročali, so en primer zastrupitve dopoldne potrdili tudi v bolnišnici na Reki. “V bolnišnico je bila sprejeta oseba s sumom na kemično poškodbo požiralnika. Njeno zdravstveno stanje je stabilno, diagnostika in zdravljenje pa še potekata,” so po poročanju N1 Zagreb zapisali v sporočilu in dodali, da je bila po hospitalizaciji bolnika podana prijava pristojnim preiskovalnim organom Policijske uprave (PU) Primorsko-goranska.

Po pisanju hrvaških medijev gre v prvem primeru za znamko Römerquelle, ki je v lasti podjetja Coca-Cola. Kot izhaja iz ene od objav na družbenih omrežjih, naj v tovarni po uporabi pralne kisline ne bi pravilno izprali cevi.

“Seznanjeni smo z osamljenim primerom v zvezi z eno stekleničko Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml”, so okoli poldneva sporočili iz Coca-Cole in izrazili globoko zaskrbljenost. Pozno popoldne pa so iz podjetja sporočili, da so opravili interno preiskavo, ki “ni pokazala neskladnosti v proizvodnji”. “Delujemo po najvišjih standardih kakovosti in zdravja, ki gredo tudi skozi redne zunanje kontrole. Poleg tega smo vzorce poslali v neodvisni akreditirani laboratorij v nadaljnjo analizo,” je izjavo povzela hrvaška radiotelevizija (HRT).

Da primer zastrupitve preiskujejo, so danes potrdili na PU Primorska-goranska. “4. novembra smo prejeli prijavo, da je med uživanjem brezalkoholne pijače v enem od gostinskih lokalov v središču Reke osebi postalo slabo. Odpeljali so jo v bolnišnico in ji zagotovili zdravniško pomoč,” so sporočili. Policisti so opravili ogled, zasegli predmete in zaslišali več prič. Poteka tudi inšpekcijski nadzor.

Preberite še: Po zastrupitvah na Hrvaškem: je sporna pijača tudi na slovenskem trgu?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje