Podnebna aktivista nalepila roke na zaščitno steklo Picassove slike

Kultura 09. Okt 202211:52 0 komentarjev
Pokol v Koreji
PROFIMEDIA

Dva podnebna aktivista sta v umetniški galeriji v avstralskem Melbournu prilepila roke na zaščitno steklo protivojne Picassove slike Pokol v Koreji. Tako sta želela opozoriti na posledice podnebnih konfliktov. Slika je nepoškodovana, aktivista pa so aretirali.

Galerija je zaradi incidenta poklicala policijo in razstavo zaprla za javnost. Protestnika so uspeli odstraniti z zaščitnega stekla več kot uro po začetku akcije. Skupaj s tretjim protestnikom “sta bila aretirana in pomagata policiji pri preiskavi,” je sporočila policija.

Posnetek obiskovalca muzeja:

Na fotografijah, ki jih je gibanje Extinction Rebellion delilo na družbenih omrežjih, je videti v črno oblečena aktivista z rokami, stisnjenimi ob sliko v sobi Narodne galerije Viktorije. Poleg njiju stoji moški v majici s simbolom Extinction Rebellion – peščeno uro v krogu, na tleh pa črn transparent z napisom Podnebni kaos = vojna + lakota.

“Domnevamo, da so trije protestniki vstopili v pritličje galerije, preden sta se moški in ženska prilepila na zaščitno prevleko Picassove slike,” je povedala tiskovna predstavnica policije zvezne države Victoria.

Picassovo delo iz leta 1951 prikazuje grozote vojne. Kot je skupina zapisala na Facebooku, bo podnebni zlom prinesel naraščanje števila konfliktov po vsem svetu, zato svet pozivajo, naj takoj ukrepa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!