Podnebni aktivisti povzročajo prometni kaos v Berlinu

Svet 18. Maj 202313:40 0 komentarjev
Protest v Berlinu
Twitter/@AufstandLastGen

Podnebni aktivisti danes v Berlinu na več točkah, predvsem na avtocestah, blokirajo promet. Podobne proteste so izvedli že v preteklosti.

Podnebni aktivisti iz skupine Last Generation v nemški prestolnici Berlin na več točkah blokirajo ceste in ovirajo promet, ki je zaradi praznika okrepljen.

Predstavnik policije je za nemško tiskovno agencijo dpa sporočil, da so policisti že na delu in skušajo odstraniti ovire na cestah.

Člani skupine Last Generation blokirajo promet na 14 točkah, pri čemer se osredotočajo na glavne avtoceste povezave. Iz skupine so sporočili, da namerno ciljajo na promet iz mesta na današnji državni praznik, navaja dpa.

Kot je razvidno iz fotografij, objavljenih na družbenih medijih, člani skupine z razgrnjenimi transparenti in oblečeni v oranžne odsevne jopiče sedijo na cestah in povzročajo zastoje v cestnem prometu.

“Konec aprila 2023 je Španijo in Portugalsko prizadela ekstremna vročina, ki sicer nastopi le poleti. Medtem pa zvezna vlada nima načrta, kako zaščititi naše preživetje,” so ob objavi fotografij v skupini zapisali na Twitterju.

Kristjani danes, 40 dni po veliki noči, obeležujejo praznik Gospodovega vnebohoda. V nekaterih evropskih državah, tudi Nemčiji, je tako danes dela prost dan.

Skupina Last Generation je s svojimi aktivnostmi v preteklosti večkrat ovirala promet v Berlinu in drugih mestih po državi, pri čemer poziva k večjemu ukrepanju za preprečevanje podnebnih sprememb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!