Podnebni aktivisti v Berlinu pred vhodom ministrstva polili rdečo barvo

Svet 18. Okt 202212:49 0 komentarjev
Scientist Rebellion, protest
PROFIMEDIA

Po ponedeljkovem protestu pred ministrstvom za finance so podnebni aktivisti danes v Berlinu pripravili novo protestno akcijo. Njihova tarča je bilo tokrat ministrstvo za promet. Zjutraj so sprva blokirali vhod v stavbo ministrstva, potem pa na istem mestu polili še rdečo barvo. Del aktivistov je medtem blokiral bližnje ulice.

Po besedah tiskovnega predstavnika policije je devet podnebnih aktivistov svoje roke namazalo z lepilom in jih prilepilo na vhod ministrstva za promet, dva pa na pločnik. Policija je protestnike že umaknila s kraja dogodka, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zjutraj pa so protestniki pred vhodom ministrstva polili rdečo barvo.

Na stavbo so protestniki nalepili tudi znanstvene članke o podnebni krizi in vlado pozvali k uvedbi podnebju prijaznejših politik, kot sta nižja omejitev hitrosti na avtocestah in stalna uvedba mesečne vozovnice za javni promet v višini devetih evrov.

Protest je pripravila skupina Scientist Rebellion, ki se predstavlja kot združenje mednarodnih znanstvenikov. Vse od ustanovitve leta 2021 pozivajo k takojšnemu ukrepanju za ublažitev posledic podnebnih sprememb.

V protestni akciji je po podatkih policije sodelovalo med 50 in 60 ljudi. Skupina Scientist Rebellion pa je sporočila, da je sodelovalo 60 znanstvenikov iz 12 evropskih držav. Skupina je sodelovala tudi na ponedeljkovem protestu pred ministrstvom za finance.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!