Pol stoletja Walt Disney Worlda

N1 video 02. Okt 202114:46 0 komentarjev
Walt Disney World
Profimedia

Spremenil je Orlando. Spremenil je Florido. Spremenil je legendarno podjetje. Spremenil je celotno industrijo tematskih parkov.

Orlandski Walt Disney World obeležuje 50-letnico delovanja. Leta 1971 so odprli prvi park Magic Kingdom oz. magično kraljestvo. Od takrat so dodali še tri večje parke: leta 1982 Epcot, leta 1989 Hollywood Studios in leta 1998 Živalsko kraljestvo. Letovišču so dodali tudi vodne parke.

Sedaj ima Disney 12 tematskih parkov v šestih letoviščih na treh različnih celinah.

Obiskovalci se lahko še vedno zapeljejo na nekaterih prvotnih vožnjah

Pravzaprav Floridski park ni bil prvi: 16 let pred njegovim odprtjem je Disney odprl Disneyland v južni Kaliforniji.

Čez leta se je zabaviščni park pomembno spreminjal. A nekatere prvotne atrakcije in vožnje lahko obiskovalci še obiščejo. Od prvega dne je v parku tudi ena izmed osrednjih atrakcij – Pepelkin grad. A je bil čez desetletja deležen številnih prenov.

Znaten vpliv Walt Disney Worlda na turizem

Walt Disney World ostaja gonilna sila turizma. Prenaša velike premike v turističnih trendih, orkane in tudi pandemijo koronavirusa.

“V kratki, 50-letni zgodovini, je Walt Disney World  postal ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu,” pravi profesor poslovnega menedžmenta iz New Yorka Martin Lewison.

Tako odprtje Disneylanda leta 1955 kot odprtje Walt Disney Worlda leta 1971 je prepričalo druge podjetnike, da so tematski parki dobra naložba. Floridskemu zabavišču je tako sledil pravi razmah gradnje tematskih parkov. Sledile so tudi spremembe v turistični industriji. Walt Disney World je vplival na razvoj tehnologije in dizajna vlakcev, razvedrilno industrijo, organizacijo posebnih dogodkov, cene vstopnic in čakanje v vrstah, je naštel nekatere.

Walt Disney World
Profimedia

Kako bodo praznovali jubilej?

Praznovanje 50-letnice se je začelo v petek. A – brez skrbi – ne gre zgolj za enodnevni dogodek. Praznovanje bo trajalo kar 18 mesecev. V tem času pa se bodo zvrstili številni dogodki v vseh tematskih parkih znotraj letovišča.

Walt Disney World
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!