Policija aretirala moškega, ki je proti kraljevemu paru metal jajca (VIDEO)

Svet 09. Nov 202214:54 0 komentarjev
karel III., jajca
James Glossop/REUTERS

Policija je pridržala moškega, ki je proti kralju Karlu III. in kraljici Camilli vrgel nekaj jajc. Do incidenta je prišlo v mestu York na severu Anglije, kjer sta se udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek, s katerega je razvidno, kako proti kralju Karlu III. in njegovi ženi Camilli letijo jajca.

Po poročanju tujih medijev je moški protestiral zaradi povezav in ravnanja kraljeve družine v zvezi s kolonialno preteklostjo države. Moški je namreč vpil, da je bila država zgrajena na krvi suženjstva. V odziv na protest moškega pa je zbrana množica skandirala: “Bog varuj kralja”. Kasneje so moškega pridržali policisti, piše Guardian.

osumljenec, jajca
Russell Cheyne/REUTERS (policija je pridržala osumljenca)

Po pisanju britanskih medijev moški kraljevega para ni zadel, kralj Karel pa je po incidentu skupaj z ženo še naprej pozdravljal množico.

Do incidenta je prišlo v grofiji Yorkshire, kjer se kralj in kraljica mudita na dvodnevnem obisku. Danes zjutraj sta se sprehodila po zgodovinskem starem mestnem jedru Yorka, kjer sta se udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., postavljenega po njeni smrti 8. septembra.

Dvometrski kip, ki tehta 1,1 tone, so postavili v počastitev kraljičinega platinastega jubileja, dokončan pa je bil avgusta, mesec dni pred njeno smrtjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!