Policist iz zaledenelega ribnika v ZDA rešil otroka (VIDEO)

N1 video 24. Jan 202416:15 0 komentarjev

Otroka, ki se je v torek zadrževal na zaledenelem ribniku v mestu Jonesboro v ameriški zvezni državi Arkansas in padel vanj, je rešil policist, ki ga je potegnil iz vode, piše Reuters.

Na posnetku, ki ga je objavila policijska uprava Jonesboro, je videti policista, ki teče proti ribniku in iz ledeno mrzle vode potegne otroka.

Otroka so odpeljali v bolnišnico, kjer so preverili morebitne poškodbe zaradi mraza, je v pisni izjavi sporočila policijska uprava Jonesboro.

Led mora biti debel vsaj sedem centimetrov

Ob večdnevnih nizkih temperaturah, ki smo jih bili deležni tudi pri nas, lahko zamrznejo številne vodne površine. Kljub temu marsikateri ribnik ni primeren za hojo in drsanje. Vremenoslovci sicer že v naslednjih dneh napovedujejo otoplitev.

Za varno gibanje manjše skupine ljudi mora biti led debel vsaj sedem centimetrov. Pri večji debelini dovoljene obremenitve naraščajo, vendar je treba upoštevati tudi varnostno razdaljo. Deset centimetrov debela plast homogenega ledu običajno zadošča dovoljeni obremenitvi skupine drsalcev in posameznih sprehajalcev, na svoji spletni strani navaja uprava za zaščito in reševanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!