Policisti po 300 kilometrih ustavili avtomobil, ki ga je vozil 10-letni deček

Svet 23. Sep 202318:57 4 komentarji
Florida
Foto: Alachua County Sheriff/FACEBOOK

Floridski policisti so ustavili avtomobil, ki ga je vozil 10-letni deček. Ta je skupaj z 11-letno sestro pobegnil od doma, prevozila pa naj bi več kot 300 kilometrov.

Floridska policija je bila ta teden priča zelo nenavadnemu dogodku: voznik, ki je stopil iz ustavljenega avtomobila, je bil namreč 10-letni deček, poroča britanski BBC. Deček sicer v avtomobilu ni bil sam, spremljala ga je 11-letna sestra.

Policija je 10-letnega dečka in 11-letno deklico ustavila v noči na četrtek po lokalnem času v kraju Alachua. To je več kot 300 kilometrov stran od doma v North Portu, od koder sta zbežala, mati pa ju je prijavila kot pogrešana. Otroka sta pobegnila po tem, ko jima je mati vzela elektronske naprave, še navaja BBC.

Policija v Alachui je ustavitev belega sedana, v katerem sta bila otroka in ki je bil v lasti njune mame, opisala kot “zelo tvegano”. So pa sporočili, da nimajo razloga za sum, da so z otrokoma doma ravnali neprimerno. Mati, ki se je po otroka pripeljala, naj bi jima elektronske naprave vzela, saj jih nista uporabljala ustrezno.

“Naši detektivi so se z mamo na dolgo pogovorili. Jasno je, da je ravnala po najboljših močeh, da bi vzgojila majhna otroka, prav tako je rade volje sprejela priporočila o pomoči,” so še navedli na policiji.

Mladi lahko na Floridi pridobijo dovoljenje za vožnjo pri 15, polno vozniško dovoljenje pa pri 18, še piše BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje