Poljakinja, ki je trdila da je Maddie McCann, objavila 17-stransko opravičilo

Svet 13. Apr 202310:05
Julie Faustyna
@iammadeleinemccan/INSTAGRAM

Poljakinja, ki je trdila, da je pogrešana britanska deklica Madeleine McCann, se je v dolgem sporočilu za javnost staršem pogrešane deklice opravičila za svoje trditve. Pred dnevi so rezultati testa DNK ovrgli, da je Poljakinja pogrešana britanska deklica.

V začetku aprila so izsledki testa DNK Poljakinje Julie Wendell ovrgli njene trditve, da je od leta 2007 pogrešana Madeleine McCann. Rezultati so pokazali, da Wendell, ki je občasno uporabljala tudi priimek Faustyna, prihaja iz Poljske. Njen genski zapis pa je pokazal še na malenkostne povezave z Litvo in Rusijo, ne pa tudi, da bi njene korenine segale v Veliko Britanijo ali Nemčijo.

Poljakinja je zdaj objavila kar 17 strani dolgo sporočilo za javnost, v katerem se je zaradi svojih trditev opravičila staršem pogrešane britanske deklice. Trditve je opravičila s tem, da naj bi imela zanje veliko razlogov, piše avstralski portal news.com.

Še vedno verjame, da bi lahko bila Maddie

Kot je znova ponovila, so jo na to napeljale podobne obrazne poteze. Prav tako naj bi bila v otroštvu podvržena nasilju, zato je začela dvomiti o starših. Kot je dejala, njen namen ni bil prinesti žalosti komurkoli, predvsem pa ne družini McCann.

Poleg tega je dodala, da sama nikoli ni neposredno trdila, da je pogrešana Maddie. Njen namen je vseskozi bil, kot je zapisala, zgolj ugotoviti, kdo dejansko je in kaj se je dogajalo v njeni zelo težki preteklosti.

Pri tem se je opravičila tudi za rabo uporabniškega imena Jaz sem Madeleine McCann (@IamMadeleineMcCann), ki ga je uporabljala na Instagramu. “Naredila sem napako, morala bi uporabiti stavek: Sem jaz Madeleine McCann?” je pojasnila.

Kljub vsemu pa je znova dejala, da še vedno verjame, da obstaja verjetnost, da bi lahko bila Madeleine.

Julie najprej ni verjela rezultatom testa DNK

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica Poljakinje Fia Johansson, je Julie izsledke testa DNK sprva sprejela z nejevero. “Sprva ni hotela verjeti rezultatom testa. Spraševala se je celo, ali je morda kdo zamenjal rezultate,” je dejala Johansson.

Dejala je, da ji je pojasnila, da mora prenehati svojo fikcijo, sprejeti rezultate in nadaljevati svoje življenje. Tudi starši Poljakinje so jo že prej vseskozi rotili, da preneha s svojimi trditvami, saj je zagotovo njuna hči. To naj bi dokazovale tudi številne družinske fotografije.

Tiskovna predstavnica družine McCann je medtem sporočila, da ne razmišljajo, da bi primer Poljakinje predali policiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.