Poljakinji z jajčnika odstranili skoraj sto kilogramov težko cisto

Svet 28. Apr 202312:35 0 komentarjev
operacija
PROFIMEDIA

Poljski zdravniki so pacientki so odstranili skoraj sto kilogramov težko cisto na jajčniku. 24-letnica je pred posegom tehtala 184 kilogramov, izrezani tumor pa je imel premer približno en meter.

Zdravniki na Poljskem so 24-letni pacientki odstranili skoraj sto kilogramov težko cisto na jajčniku. Na enem od jajčnikov ženske, ki je visoka 1,58 metra in je pred operacijo tehtala 182 kilogramov, je nastala vrečica, napolnjena s tekočino, so v četrtek sporočili iz Univerzitetne bolnišnice v mestu Rzeszow na jugovzhodu Poljske.

“Operirani tumor je imel premer približno en meter,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala zdravnica Anna Bogaczyk z ginekološkega oddelka. Po navedbah bolnišnice je ženska na kliniko prišla pred tednom dni in je tehtala 182 kilogramov.

Preiskave so bile zelo zahtevne, saj pacientki zaradi velikega obsega trebuha niso mogli narediti računalniške tomografije (CT). “Kot ekipa zdravnikov smo le približno vedeli, s čim imamo opravka,” je povedal vodja ginekološkega oddelka Tomasz Kluz.

Med operacijo so zdravniki izčrpali približno sto litrov tekočine in nato odstranili cisto. Drugih patoloških sprememb v medenici ali trebuhu niso odkrili. Pacientka je povedala, da si prej ni upala priti na kliniko, ker jo je bilo strah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!