Poljska mejna služba: Deček je mejo prečkal z družino

Svet 09. Mar 202219:15 > 19:30 2 komentarja
Ukrajina
REUTERS

Po tem, ko je zaokrožil posnetek objokanega ukrajinskega dečka, ki sam prečka mejo, se je oglasila poljska mejna služba. Deček je na mejni prehod prispel z družino, skupaj so na Poljskem in so varni, so sporočili.

Po tem, ko je postal viralen video objokanega dečka iz Ukrajine, ki naj bi mejo prečkal brez spremstva staršev, so se zdaj oglasili iz poljske mejne službe. Sporočili so, da gre za štiriletnega dečka Valerija. Vendar pa meje po njihovih navedbah ni prečkal sam, ampak je na mejni prehod Medyka prišel z družino. Mejni policisti pa so dečku Valeriju dali sladkarije.

Fant in njegova družina so na Poljskem ter so varni, poroča N1 Hrvaška.

Spomnimo, da je Reuters v ponedeljek objavil pretresljiv posnetek dečka, ki prečka ukrajinsko-poljsko mejo. Fant je sam in med hojo joka, v roki pa drži plastično vrečko, v kateri nosi svoje stvari. Na posnetku ob njem ni hodil nihče, zato so se pojavila poročila, da je fant mejo prečkal sam, brez spremstva staršev.

Število ljudi, ki so zbežali iz Ukrajine, se je v zadnjih 24 urah povečalo za več kot 140.000, kažejo danes objavljeni podatki Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR). Od 24. februarja, ko je Rusija napadla Ukrajino, je državo tako zapustilo že več kot 2,15 milijona ljudi.

Zaradi dodatnih kontrol madžarske mejne policije so na romunsko-madžarski meji nastale večkilometrske kolone beguncev iz Ukrajine. Do večurnih zastojev prihaja, ker madžarska mejna policija natančno preverja vse tiste Ukrajince, ki nimajo biometričnih potnih listov. Več deset tisoč Ukrajincev beži v Romunijo in od tam prek Madžarske proti zahodni Evropi. Med njimi so otroci, ki nimajo biometričnih potnih listov, in starejši ljudje, ki običajno redko potujejo v tujino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje