Posebna krvodajalska akcija na Poljskem: kri za božično drevo

Svet 14. Dec 202213:20 0 komentarjev
Krvodajalska akcija
PROFIMEDIA

Na Poljskem bodo danes izvedli posebno božično krvodajalsko akcijo. Državljani, ki bodo darovali kri, bodo namreč v zameno dobili božično drevesce.

Na Poljskem so se domislili posebne božične krvodajalske akcije, s katero želijo ljudi spodbuditi k darovanju krvi. Državljani, ki bodo danes darovali kri, bodo v zameno dobili božično drevesce. Organizatorji želijo z akcijo povečati sicer za božični čas običajen upad zalog krvi.

“Božič je lep družinski čas. Mnogo domov ima božično drevo. Pomembno je, da je naravno drevo, ki diši po gozdu. S ponudbo takšnih drevesc želimo spodbuditi ljudi, da ta božič podarijo posebno darilo, ki je neprecenljivo darilo življenja v obliki krvi,” so zapisali na spletni strani kampanje.

Božično drevo za življenje

Akcijo z naslovom Božično drevo za življenje sta skupaj pripravila nacionalni krvodajalski center in organizacija, ki skrbi za državne gozdove.

Vsak, ki bo danes daroval kri v enem od več deset krvodajalskih centrov po vsej državi, bo za zahvalo prejel božično drevo iz nasadov državnih gozdov.

Organizatorji upajo, da bodo s to akcijo nadomestili sicer za to praznično obdobje običajno zmanjšanje zanimanja za darovanje krvi, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!