Porast okužb v Zadru: v veljavi novi ukrepi

Svet 06. Jul 202112:06 > 13:31 0 komentarjev
Zadar
PROFIMEDIA

V Zadrski županiji na Hrvaškem so se epidemiološke razmere v zadnjih dneh poslabšale. Zaposlene v turizmu zato skrbi, kako bo to vplivalo na turistično sezono, ki je v teh dneh v polnem razmahu.

Zaradi poslabšanja epidemiološke slike so v Zadrski županiji na Hrvaškem, kjer letuje tudi veliko Slovencev, od danes v veljavi novi ukrepi za zajezitev širjenja covida-19.

Med drugim so prepovedani koncerti in ostali podobni dogodki na odprtem, kjer ni mogoče nadzirati števila oseb, poročajo hrvaški mediji.

Kot je poročala N1 Hrvaška, se epidemiološka slika zaostruje na območju vseh priobalnih županij, najslabša pa je v Zadrski županiji.

Stopnja tedenske incidence v županiji znaša 50 okužb na sto tisoč prebivalcev. Slobodna Dalmacija piše, da so se razmere v Zadrski županiji poslabšale po košarkarski tekmi.

Upajo, da se bo epidemiološka slika izboljšala

Nove razmere in zaostrovanje ukrepov bodo imeli gotovo velik vpliv tudi na turistično sezono. Kot so poročali na N1 Hrvaška, turističnim delavcem in gostom, s katerimi so govorili, ni enostavno. Vsi imajo oči uprte v naslednjih 15 dni, kolikor bodo veljali ukrepi. Upajo, da se bo epidemiološka slika v tem času izboljšala.

Zadar
PROFIMEDIA

Skrb vzbujajoče je, da se razmere slabšajo tudi drugod na Hrvaškem, v Splitsko-dalmatinski, Dubrovniško-neretvanski in Šibeniško-kninski županiji. Tudi tam številko okuženih počasi in nenehno raste.

V Zadrski županiji je bilo z obema odmerkoma do danes cepljenih približno 32 odstotkov prebivalcev, kar je nekoliko manj, kot znaša povprečje na Hrvaškem. Pri naših južnih sosedih so do danes cepili 37 odstotkov prebivalcev oziroma 45 odstotkov odraslih.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 96 novih okužb, v državi pa je trenutno aktivno okuženih 528 ljudi. V bolnišnicah se zdravi 132 bolnikov, deset je priključenih na respirator. V zadnjem dnevu sta življenje izgubila še dva človeka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!