Posnetki iz zraka: opustošena ameriška mesta po tornadih (VIDEO)

Svet 02. Apr 202314:00 4 komentarji
REUTERS

Na jugu Združenih držav Amerike so pustošili tornadi, ki so do zdaj terjali več kot 20 življenj. Posnetki iz zraka prikazujejo razsežnosti uničenja.

Tornadi, ki so pustošili po več ameriških zveznih državah, vključno z Arkansasom in Illinoisom, so terjali več kot 20 smrtnih žrtev in povzročili obsežno škodo na zgradbah.

Po pisanju ameriškega časnika Washington Post so v zadnjih dneh zabeležili več kot 60 poročil o tornadih.

Vreme je zahtevalo smrtne žrtve v zveznih državah Arkansas, Tennessee, Illinois, Indiana, Alabama in Mississippi, poroča britanski BBC.

Guvernerka Arkansasa Sarah Huckabee Sanders je v petek razglasila izredne razmere in povedala, da je v osrednjem delu zvezne države nastala velika škoda.

Župan Little Rocka, prestolnice Arkansasa, je povedal, da je bilo v mestu poškodovanih več kot 2.100 zgradb, obseg škode pa še ocenjujejo. Tornadi so po navedbah tamkajšnjih oblasti odtrgali več streh, porušili številne stavbe, prevračali vozila, ruvali drevesa in uničili daljnovode v Little Rocku ter na širšem območju vzhodno in severovzhodno od mesta.

Tornadi potujejo naprej proti vzhodu, zato je več sto tisoč ljudi v več zveznih državah še vedno brez oskrbe z električno energijo. V soboto je bilo brez elektrike 610.000 ljudi. Po podatkih spletne strani poweroutage.us so zaradi izpadov elektrike najbolj prizadete Virginija, Ohio in Pensilvanija.

Vremenoslovci opozarjajo, da se bodo neurja z močnim vetrom in točo pomikala proti vzhodu, vreme pa se bo po napovedih umirilo drevi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vrsta tornadov je več ameriških držav prizadela teden dni po tem, ko je v redkem dolgotrajnem tornadu v Mississippiju umrlo 26 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje