Potnica z velike križarke padla v morje in po čudežu preživela

Svet 29. Jun 202318:19 0 komentarjev
Križarka Royal Caribbean - Mariner of the Seas
Križarka Royal Caribbean - Mariner of the Seas/PROFIMEDIA

V nedeljo je s križarke, ki je bila okoli 50 kilometrov od obale Dominikanske republike, padla ena izmed potnic. Po dramatični reševalni akciji so jo živo in nepoškodovano rešili. Podobne nesreče se sicer po podatkih Mednarodnega združenja za križarjenja v večini primerov ne končajo srečno.

Potniki na križarki Royal Caribbean so bili v nedeljo priča dramatičnim prizorom reševanja ene izmed potnic ladje.

Ta naj bi z balkona desetega nadstropja križarke, ki je bila v trenutku incidenta od obale Dominikanske republike, oddaljena okoli 50 kilometrov, padla v morje.

Reševalcem je 42-letno ameriško državljanko po dramatični reševalni akciji uspelo rešiti, po čudežu pa je nesrečo preživela in bila celo nepoškodovana.

Kot so dejali očividci, je posadka križarke takoj po incidentu sprožila reševalno akcijo ter jo začeli iskati z reševalnimi čolni. Po kakšnih 45 minutah jim jo je uspelo rešiti. “Potnica je preživela in je v dobrem zdravstvenem stanju po tem, ko je padla z desetega nadstropja križarke,” je povedal Ricardo Castrodad tiskovni predstavnik ameriške obalne straže.

Kot je še dejal Castrodad, so sporočilo o incidentu dobili okoli 18. ure po lokalnem času, ko je bila ladja okoli 27 navtičnih milj od Punta Cana v Dominikanski republiki. Potnico so po uspešnem reševanju zdravstveno oskrbeli na križarki, nakar je bila premeščena v bolnišnico na otoku Curaçao, ki je bil naslednja destinacija križarke.

Potniki z grozo opazovali dogajanje

Eden izmed potnikov, ki je bil nastanjen pet palub višje od nesrečnice, je dejal, da so dogajanje opazovali z grozo. Prepričani so namreč bili, da reševalcem ženske po padcu ne bo uspelo najti.

“Ko smo na morju videli nekakšne rešilne obroče in dim, sem bil prepričan, da je umrla,” je za Business Insider dejal pretreseni Matt Kuhn, ki je bil med potniki križarke. Dodal je, da so bili prepričani, da takšnega padca ni mogoče preživeti. “Bilo je kot na vrtiljaku čustev, od prepričanja, da se je zgodilo najhujše, do neverjetnega trenutka, ko so jo kot po čudežu našli živo in zdravo,” je pojasnil.

Potniki, ki so reševaje opazovali in skušali pomagati z usmerjanjem reševalcev, so uspešno zaključeno akcijo pospremili z glasnim aplavzom. Prav tako so rešeno žensko in reševalce navdušeno pozdravili ob srečni vrnitvi na križarko.

Posadka je incident takoj prijavila lokalnim oblastem in preiskuje okoliščine. Pojavile so se tudi govorice, da je turistka z balkona svoje palube morda skočila namerno.

Po podatkih Mednarodnega združenja za križarjenja se je med leti 2009 in 2019 na križarkah zgodilo kar 212 podobnih incidentov. Od teh se jih je srečno končalo zgolj 48 oziroma 28,2 odstotka.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!