Potniško letalo med letom preluknjala toča

Svet 25. Jul 202313:57 0 komentarjev
letalo, avion, boeing 767, toča, poškodba
TWITTER.COM (zajem zaslona)

Med poletom iz Milana v New York je potniško letalo zajelo neurje s točo. Ta je letalo močno poškodovala, zato je moralo zasilno pristati v Rimu.

Potniško letalo Boeing 767 ameriške družbe Delta Air Lines z oznako DL 185 je v ponedeljek z milanskega letališča Malpensa poletelo proti New Yorku.

Kmalu po vzletu pa so na letalu razglasili alarm. Letalo je namreč zašlo v oblak s točo in močnimi turbulencami, zato je pilot letalo obrnil proti Rimu in tam zasilno pristal. Izkazalo se je, da je toča močno poškodovala predvsem sprednji del, krila in vhod v motorje. Poškodovane so tudi druge komponente letala, poroča dnevnik.hr.

Pilot se je za polet odločil in zanj dobil dovoljenje, čeprav so meteorološki podatki že vsaj pol ure pred tem kazali, da se letališču približuje močna nevihta s točo.

Letalo je zasilno pristalo komaj po uri leta. Podatki o letu kažejo, da je boeing vzletel, potem pa krožil nad Milanom, preden se je obrnil proti jugu in krenil proti Rimu, kjer je pristal nekaj pred 14. uro. Nihče od potnikov ali članov posadke pri tem ni bil poškodovan, škodo na letalu pa še ocenjujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!