Poveljnika Wagnerja pokopali z vojaškimi častmi

Svet 31. Avg 202317:31 0 komentarjev
pogreb dimitrija utkina, wagner
Stringer/REUTERS

Danes je bil pokopan tudi soustanovitelj in poveljnik ruske najemniške vojske Wagner Dmitrij Utkin, ki je prejšnji teden umrl v strmoglavljenju letala. Pokopali so ga z vojaškimi častmi.

Soustanovitelj in poveljnik ruske najemniške vojske Wagner Dmitrij Utkin, ki je prejšnji teden umrl v strmoglavljenju letala, je bil danes pokopan z vojaškimi častmi na vojaškem pokopališču v mestu Mitišči. Pokopališče je v pristojnosti ministrstva za obrambo in se uporablja za pokop visokega vojaškega osebja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pogrebna slovesnost se je začela okoli 9. ure po srednjeevropskem času, na njej pa je bilo prisotnih okoli 20 ljudi. Dostop do pokopališča je bil omogočen le osebam s seznama, ki ga je pripravila Utkinova žena, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Utkin, soustanovitelj Wagnerja in desna roka vodje te najemniške skupine Jevgenija Prigožina, je bil veteran obeh čečenskih vojn in več let zaposlen v ruski vojaško obveščevalni službi (GRU). Skupaj s Prigožinom sta umrla 23. avgusta v letalski nesreči, ko je letalo z desetimi osebami na krovu strmoglavilo med letom iz Moskve v Sankt Peterburg.

Prigožin pokopan brez vojaških časti

Prigožina so medtem v Sankt Peterburgu brez vojaških časti pokopali že v torek. Nekateri ruski mediji pa so takrat poročali, da je v Sankt Petersburgu potekala tudi pogrebna slovesnost za Valerija Čekalova, dolgoletnega Prigožinovega prijatelja in vodje logistike skupine Wagner, ki je bil prav tako med umrlimi v letalski nesreči.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!