Požar v Hamburgu še ni pogašen

Svet 10. Apr 202313:19 0 komentarjev
požar v Hamburgu
PROFIMEDIA

Požar v Hamburgu še ni pogašen, gašenje se bo predvidoma nadaljevalo še ves dan. Pristaniško mesto je prekril črni dim, zato so oblasti opozorile prebivalce pred nevarnostjo strupenih plinov.

Velik požar, ki je v nedeljo zjutraj izbruhnil nemškem Hamburgu, še ni pogašen, je danes sporočil tiskovni predstavnik tamkajšnje policije. Dodal je, da se bo gašenje ognja predvidoma nadaljevalo še ves dan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vzrok požara in vrednost poškodovanega premoženja še nista znana, je danes še dejal tiskovni predstavnik. Žrtev ni bilo.

Ogenj je uničil več skladišč in pristaniško mesto prekril s črnim dimom, zato so oblasti opozorile prebivalce pred nevarnostjo strupenih plinov.

Najprej naj bi zagorela vozila v skladišču trgovca z avtomobili v četrti Rothenburgsort na reki Labi, ogenj pa se je nato razširil na celotno skladišče ter nato še na blago, ki so ga imeli na dvorišču.

Po navedbah gasilcev je zagorelo tudi več tako imenovanih cistern IBC, v katerih so bile vnetljive tekočine. Po poročanju javne radiotelevizije NDR naj bi šlo za vodikov sulfid.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!