Pred švedsko obalo zagorel trajekt s 300 ljudmi na krovu

Svet 29. Avg 202215:50 0 komentarjev
Švedska
PROFIMEDIA

V bližini otoka Gotska Sandon ob jugovzhodni obali Švedske je danes zagorel trajekt s 300 ljudmi na krovu, so sporočile tamkajšnje pomorske oblasti. Požar naj bi izbruhnil v hladilnem zabojniku enega od tovornjakov in so ga medtem že pogasili. O poškodovanih ne poročajo, trajekt pa bodo zdaj odvlekli do obale, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Požar gori na avtomobilski palubi,” je dopoldne povedal tiskovni predstavnik švedske pomorske uprave Jonas Franzen. Kot je dodal, so na prizorišče poslali tri helikopterje in sedem plovil. “Obveščeni smo bili o požaru omejenega obsega, gašenje poteka,” pa je za švedski radio povedal neimenovan tiskovni predstavnik trajektne družbe Stena Line, lastnice trajekta Stena Scandica, ki pluje med Švedsko in Latvijo.

Kasneje je druga tiskovna predstavnica švedske pomorske uprave Lisa Mjorning dejala, da je požar pod nadzorom, zdaj pa je potrdila, da je v celoti pogašen. Na krovu trajekta naj bi bil sicer prisoten dim, odprtega ognja pa naj ne bi bilo. Kljub temu so na kraj dogodka poslali vse razpoložljive reševalne čolne in helikopterje, ki so bili pripravljeni na evakuacijo ljudi. Na srečo pa ta po besedah Mjorning na koncu ni bila potreba. “Na krovu ni nihče ranjen in nikogar nismo evakuirali,” je zatrdila.

Pojasnila je še, da bodo trajekt v naslednjih urah odvlekli do obale, in sicer v kraj Nynashamn južno od Stockholma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!