Preprodajalce mamil prijeli kar Božiček in njegovi pomočniki

Svet 21. Dec 202209:42 0 komentarjev
peru, policija
PROFIMEDIA

Tolpa preprodajalcev mamil v Peruju je doživela neprijetno presenečenje. V njihove prostore sta vdrla Božiček in razposajena skupina škratov, ki sta preprodajalce vklenila in zasegla prepovedano blago. Ni šlo za božični čudež, ampak za policijsko akcijo, v kateri so se v božičnem duhu zamaskirali agenti.

Agenti, preoblečeni v Božička z belo brado in njegove pomočnike, so v soboto vstopili v nevarno sosesko Surquillo v perujski prestolnici Lima. “Ker je božič, Božiček na ulici ne pritegne veliko pozornosti, in to smo izkoristili za to operacijo,” je za perujsko televizijo povedal policijski uradnik David Villanueva.

Skupina preoblečenih agentov se je nedolžno sprehajala po ulici, dokler se ni nenadoma ustavila pri neki hiši. Eden od Božičkovih pomočnikov je prinesel ogromno kladivo, razbil vhodna vrata in skupina je vdrla v hišo. Namesto da bi stanovalce pozdravili z veselim vzklikom, so agenti kričali, naj bodo mirni in se uležejo na tla.

Osumljenci, trije moški in ženska, so sprva mislili, da gre za šalo, je povedal Villanueva.

Akcijo so poimenovali “Padec chicaškega Grincha”, po izmišljeni zeleni pošasti, ki je ukradla božič, in vzdevku mali Chicago, kot pravijo soseski Surquillo, ki jo zaradi nasilnih tolp primerjajo s tem ameriškim mestom v 20. letih prejšnjega stoletja.

Agenti so zasegli 6.000 zavitkov kokainske paste, 104 zavojčkov kokaina v prahu in 279 zavitkov marihuane. Peru je poleg Kolumbije in Bolivije eden največjih proizvajalcev kokaina na svetu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!